Berita Semasa Weird

Sengaja Kentut 3 Kali Depan Muka PoIis, Lelaki Didenda Buat Kerja Gotong Royong

Apa agaknya perasaan kita jika tiba-tiba ada orang sengaja melepaskan ‘angin’? Biarpun kentut adalah salah satu tanda bahawa badan kita sihat tetapi perbuatan itu jika dilakukan di depan orang lain dengan segaja tentu akan menimbulkan perasaan yang menjengkelkan. Begitulah ceritanya dengan seorang pesalah di Scotland ini yang tertangkap mengambil bahan terlarang dan tindakannya yang kentut di hadapan wajah pegawai p0lis yang bertugas.

BACA: Positif Bahan Terlarang, Status Mamat Di Konsert Reunion Exist Jadi Persoalan!

Menurut Harian Metro, Stuart Cook yang berusia 28 tahun itu telah ditahan di Aberdeen apabila pihak berkuasa terbau gan7a ketika menghampiri keretanya. Setelah itu, dia telah dibawa ke balai p0lis  berhampiran untuk siasatan lanjut.

Advertisement
Gambar sekadar hiasan

Kentut tiga kali di hadapan pihak berkuasa

Bagaimanapun, tindakan ‘biadab’ lelaki ini yang sengaja melepaskan angin sebanyak tiga kali di hadapan pegawai yang bertugas itu telah mengundang padah. Dia akhirnya ditahan kerana bersalah memiliki bahan terlarang, berkelakuan kasar dan agresif serta sengaja kentut di hadapan p0lis. Antara hukuman yang dikenakan, dia didenda untuk melakukan kerja-kerja amal selama 75 jam tanpa gaji.

Gambar sekadar hiasan

Pengajaran kerana kurang ajar

Advertisement

Isu terbabit telah mendatangkan pelbagai reaksi dalam kalangan netizen. Mana tidaknya, sudahlah bersalah, dia boleh pula kentut di hadapan pihak berkuasa. Perbuatan berkenaan disifatkan sebagai tidak spontan dan budaya yang perlu dielakkan. Sesungguhnya, adab dan sopan itu lebih penting daripada makan dan minum (Aristotle)!

Sumber: FB Harian Metro

Advertisement

Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram