Utama Artis 9 Artis Ini Berbakat Besar Tapi Hilang Jejak Sehingga Kini, Apa Yang...

9 Artis Ini Berbakat Besar Tapi Hilang Jejak Sehingga Kini, Apa Yang Jadi?

Kebelakangan ini, ramai muka-muka baru yang menghiasi persada hiburan tanah air sama ada di kaca televisyen mahupun corong-corong radio. Kehadiran artis-artis baru ini bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan apalagi dengan pelbagai platform media sosial untuk mengetengahkan bakat mereka. Biarpun begitu, karya daripada artis lama tetap menjadi ingatan dan sanjungan sehingga kini. Buktinya, beberapa lagu atau filem daripada penggiat seni terdahulu masih diputarkan.

BACA: [VIDEO] Buat Hal Lagi Jadi Bapa Tiri Versi K-Pop, Andi Bernadee Bikin Lucu

Berikutan itu, jom kita throwback beberapa nama artis yang berbakat besar tetapi gagal dikesan sehingga kini. Tentu kita masih merindui wajah-wajah ini yang pernah menghiburkan kita suatu ketika dahulu.
1. Anita Sarawak

Siapa yang tidak kenal dengan Anita Sarawak? Penyanyi dan pelakon ini sangat terkenal dengan nyanyian yang sangat bertenaga di setiap persembahannya. Antara lagu yang popular ialah Lodeh Mak Lodeh dan Tragedi Buah Epal.

2. Juliana Banos

Juliana Banos merupakan seorang penyanyi dan pelakon yang aktif sekitar tahun 1998 sehingga 2005. Antara filem lakonannya adalah Gila-Gila Pengantin dan Gerak Khas The Movie 2.

3. Hairie Othman

Hairie Othman merupakan seorang pelakon Malaysia yang aktif berlakon sejak tahun 1995. Filem pertama lakonannya ialah Kad Cinta dan pernah menjadi cameo dalam filem PoIis Evo 2.
4. Waheeda

Dia pernah popular menerusi lagu Wassini dan beberapa filem arahan Prof Madya A Razak Mohaideen. Selain itu, dia juga merupakan isteri kepada pendakwah bebas, Akhil Hayy. 

5. Jeslina Hashim

Nor Jeslina Hashim Binti Khairuddin Mohd Hashim merupakan seorang penyanyi dan pelakon. Dia pernah mencetuskan kontroversi apabila ditahan dalam serbuan pihak Jawi di Zouk Club pada tahun 2005. 

6. Pierre Andre
Jangan Pandang Belakang dan I Am Not Single merupakan antara dua filem arahan Pierre Andre yang masih diingati sehingga kini. Anak kepada pelakon veteren Khatijah Tan ini juga pernah membintangi filem 3,2,1 Cinta dan Potret Mistik. 

7. Ruhil Amani

Ruhil Amani Binti Hussain merupakan seorang penyanyi dan pelakon. Dia dilahirkan pada 13 April 1975 dan mempunyai kacukan Melayu, Cina dan India.

8. Faizal AF4

Sering menyampaikan lagu ‘Watimang Landak’ dalam kebanyakkan persembahannya, penyanyi Faizal AF4 juga merupakan salah satu bintang Akademi Fantasia yang hilang jejak sehingga kini. Kali terakhir, dia telah membuat kemunculan dalam peringkat saringan AF Mega Star. 
9. Malique

Siapa yang tidak mengenali nama ini bermakna dia bukan peminat muzik Hip Hop. Malique merupakan seorang rappers yang sangat terkenal dengan penulisan magis dan berseninya. Biarpun tidak muncul di mana-mana majlis, namun dia kerap mencipta lagu untuk kebanyakkan artis. 

Sumber: Harian Metro

Artikel Popular