Tips

Tudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On Point

Tudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On Point
Rasaflix

Sharing is caring!

Umum mengetahui pada tanggal 1 Januari yang lalu, pelakon Ayda Jebat telah sah bergelar isteri kepada Nabil Mahir. Terdapat banyak perkara yang mendapat perhatian pada hari pernikahan mereka berdua termasuklah dengan tudung bawal yang dipakai oleh selebriti berkenaan.


BACA : [VIDEO] Berebut Ucap I Love You Isteri DS Eizlan Dikatakan Macam Ayda Jebat

Tudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On Point

 

Tips ni dah bertahun-tahun guna… lebih jimat masa awning pun tahan dari pagi Subuh hingga tengah malam

Menerusi perkongsian di Facebook, seorang wanita yang bernama Ija Bahar telah mendedahkan beberapa tips bagi memastikan tudung bawal kekal on point hanya dengan menggunakan hair spray. Berbeza pula dengan penggunaan starch yang akan memakan masa lama serta akan menyebabkan timbul tompok putih pada tudung. Justeru itu, penyembur rambut ini akan menjimatkan kos dan masa. Paling penting, awning tudung berkenaan akan kekal walaupun hingga ke tengah malam.

Tudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On Point

Tudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On Point

Tudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On Point

Kalau pakai bawal lipat segi tiga siap-siap… spray dekat bahagian awning sahaja

Menurut wanita ini, antara tipsnya adalah dengan menggunakan hair spray berkenaan di bahagian awning sahaja. Ija turut menyarankan orang ramai supaya menggunakan penyembur jenis extra hold dan wangi. Hal ini untuk memastikan individu yang memakai kekal selesa. Sekiranya individu memakai bawal, lipatkan seperti biasa lalu sembur ke bahagian dalam awning. Apabila bahagian berkenaan sudah kering, maka tudung tersebut sedia untuk dipakai.


Tudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On PointTudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On Point

 

 

 

Sumber : Facebook Ija Tahar & Instagram alhaalfa

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Tudung Nikah Ayda Jebat Dipuji Kemas, Rupanya Ini Cara Bawal Sentiasa On Point

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram