Skor Result Gempak Masa Study, Ibu ‘Reverse’ Psikologi Anak Fanatik Artis K-Pop

Bila berbicara tentang K-POP pasti ramai yang tidak keruan terutama sekali gadis-gadis remaja di luar sana. Tidak mustahil juga kalau dikatakan ada anak-anak muda yang sanggup menghadiri konsert dan acara yang berkaitan untuk berjumpa dengan artis-artis Korea pujaan mereka. Biarpun fenomena terbabit nampak membimbangkan, namun berbeza dengan seorang ibu ini yang melihat minat anak-anak terhadap kumpulan muzik dari Korea Selatan itu dengan positif.

BACA: [VIDEO] Buat Hal Lagi Jadi Bapa Tiri Versi K-Pop, Andi Bernadee Bikin Lucu

Baru-baru ini, ibu berkenaan yang menggunakan nama akaun Twitter SheilaJamal2 telah berkongsi beberapa foto milik keluarganya menghadiri satu event K-POP. Difahamkan, kehadiran dia ke sana adalah untuk menemani anak-anak yang begitu minat dengan kumpulan muzik dari sana.

Advertisement
Gambar sekadar hiasan

Support minat anak-anak dengan bersyarat

Menyedari banyak pandangan negatif terhadap K-POP, wanita ini sebaliknya tidak menyokong atau menggalakkan minat anak-anak. Dia hanya bersikap natural dan melihat minat itu sebagai satu subjektif asalkan anak-anak tidak leka dalam pelajaran dan urusan agama. 

Advertisement

Reverse psikologi anak-anak

Dalam pada itu, ibu ini juga telah membuktikan minat kepada K-POP tidak menghalang anak-anak perempuannya untuk berjaya dalam pelajaran. Hal ini kerana dia dan suami dalam masa yang sama akan sentiasa memotivasikan dan memantau diri anak-anak dari semasa ke semasa. Ternyata, pendekatan ‘mesra’ yang dibuat oleh ibu ini telah membuahkan hasil kerana anaknya pernah mendapat Anugerah Naib Canselor (ANC) sewaktu graduasi.

Advertisement

Pantau minat anak-anak

Advertisement

Sumber: Twitter SheilaJamal2

Advertisement

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement