Utama Berita Semasa Padah Gelak Tak Ingat Dunia, Mulut Wanita Ini Susah Tutup Sebab Rahang...

Padah Gelak Tak Ingat Dunia, Mulut Wanita Ini Susah Tutup Sebab Rahang Terkehel

Seorang penumpang wanita warga China berdepan detik cemas apabila dia mengalami kekejangan pada bahagian rahangnya selepas ketawa besar sewaktu berada di dalam kereta api. Menerusi laman sesawang Guancha News, insiden malang itu berlaku ketika wanita tersebut dalam perjalanan pulang ke Guangzhou Selatan kerana terhibur dengan sesuatu dan ketawa terbahak-bahak dengan kuat.

BACA : Dalam Perkahwinan Banyak Fasa Kena Tempuhi & Elakkan Berada Di ‘Comfort Zone’

Doktor tampil beri rawatan

Walau bagaimanapun, mujurlah ada seorang doktor yang tampil memeriksa keadaan wanita terbabit. Individu bernama Luo Wensheng yang juga merupakan penumpang kereta api itu kemudiannya telah memberikan rawatan yang sepatutnya.

Doktor ingat dia str0k hingga air liur meleleh

Pada mulanya, Dr Wensheng melihat keadaan wanita tidak dapat bercakap dan menutup mulutnya kerana menyangka dia mengalami str0k hingga menyebabkan air liurnya meleleh.
Rahang terkehel kesan buka mulut terlalu besar

Sejurus diperiksa, Dr Wensheng mendapati bahawa rahang wanita itu terkehel kesan daripada membuka mulut terlalu besar. Akhirnya doktor tersebut berjaya merawatnya dengan cara membetulkan semula kedudukan rahang mulut wanita terbabit tidak lama kemudian.

Yang ketawa besar tu cover la sikit..

Apa yang terjadi kepada wanita warga China ini ternyata telah meraih perhatian ramai khususnya netizen di Malaysia lalu membanjiri ruangan komen di Facebook. Tidak ketinggalan juga ada di antara mereka yang berkongsikan pengalaman ketika berhadapan dengan situasi sedemikian.

Sumber : NDTV  , Guancha NewsERA (MALAYSIA)
Artikel Popular