Utama Gaya Hidup "Kalau Aku, Hulur 10 Pensil Terus" - Cikgu Kacak Viral Lagi Gara2...

“Kalau Aku, Hulur 10 Pensil Terus” – Cikgu Kacak Viral Lagi Gara2 Servis ‘Rare’

Musim peperiksaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) sedang berlangsung. Sejak semalam, pelbagai cerita yang menarik tentang calon UPSR boleh kita dengar dan baca di seluruh platform media. Memandangkan ianya adalah ujian yang terakhir buat murid-murid, maka dah menjadi tanggungjawab guru untuk melakukan yang terbaik buat anak murid mereka. Namun, lain pula ceritanya dengan guru yang tular di Twitter baru-baru ini. Dia telah melakukan satu servis yang agak janggal semasa ‘gap‘ peperiksaan tersebut. 

BACA: Guru Bagi Semangat Lain Macam, Ajak Calon UPSR 6A Terbang Jelajah Kuala Lumpur

Gambar sekadar hiasan

Menyediakan servis asah pensil secara percuma

Perkara itu telah dikongsikan oleh cikgu ini sendiri melalui akaun Twitter miliknya yang bernama @thefildzadaniel. Dalam posting tersebut, dia telah menyediakan khidmat mengasah pensil secara percuma sewaktu gap masa peperiksaan UPSR. 
Ramai yang beratur

Video yang berdurasi 15 saat itu memaparkan dua orang guru lelaki sedang mengasah pensil untuk calon yang menduduki UPSR. Menariknya lagi, servis yang dilakukan secara percuma itu turut mendapat kunjungan yang agak memberangsangkan oleh anak murid sekalian. 

Video tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada warga Twitter. Kebanyakkannya memuji tindakan yang dilakukan oleh guru tersebut, malah tidak kurang juga yang berseloroh mengenai rupa paras guru berkenaan. Keseluruhannya, video tersebut telah mendapat lebih 3 ribu retweets dan 9 ribu likes setakat ini. 
Kalau aku hulur 10 pensil terus

Cutenya

Sumber: Twitter thefildzadaniel
Artikel Popular