Cinta & Perhubungan Viral

[VIDEO] Nama Hampir Sama, Pengantin ‘Cuak’ Wali Tersasul Nikahkan Kembar Pulak

[VIDEO] Nama Hampir Sama, Pengantin ‘Cuak’ Wali Tersasul Nikahkan Kembar Pulak
Rasaflix

Sharing is caring!

Sebut saja tentang majlis akad nikah, hakikatnya bukan pengantin lelaki saja yang akan berasa gemuruh. Bahkan wali sebelah perempuan juga boleh turut merasainya hinggakan ada yang tersalah sebut nama pengantin serta bermacam lagi ragam spontan yang mencuit hati.

BACA: Pengantin Buat ‘Keputusan Gila’ Nikah Ekspres Sebelum PKP, 4 Jam Saja Bersiap

Wali tersasul nama kembar pengantin wanita sebab hampir sama…’cuak’ tangan terus jadi kipas

Begitulah yang terjadi pada majlis akad nikah sepasang pengantin baru dari Selangor ini. Gara-gara nama hampir sama, wali nyaris tersasul nama kembar pengantin wanita ketika sesi lafaz akad nikah tempoh hari. Perkara itu malah menimbulkan rasa cemas empunya diri yang cepat-cepat tunjukkan isyarat salah kepada mereka. Mujurlah perkara itu turut disedari oleh pengantin lelaki yang tenang saja, sambil minta wali ulang semula proses tersebut.


Saya Amira Farra, kembar pula namanya Amira Sara. Sebab ada yang bertanya, iya betul atuk saya adalah wali saya. Dia nervous sebab adik betul-betul dekat sebelah saya. Ya Allah tak sangka, padahal atuk time test before akad tu lancar dah. Farra dah nak tergolek tau kat situ, nasib imam cakap silap. Suami pula memang jenis sentiasa tenang. Itulah muka time happy, time berenggang pun macam tu mukanya. Nak panik pun tak jadi.

[VIDEO] Nama Hampir Sama, Pengantin ‘Cuak’ Wali Tersasul Nikahkan Kembar Pulak

Kalau tersalah lafaz tu jenuh nak move on…kita pun terikut sekali gelabah

Terhibur dengan kejadian itu, rata-rata netizen malah berseloroh tak dapat bayangkan perasaan pengantin wanita jika suaminya tersalah nikah pula. Dalam pada itu, ada yang turut sama merasai kegelisahan dihadapinya.

[VIDEO] Nama Hampir Sama, Pengantin ‘Cuak’ Wali Tersasul Nikahkan Kembar Pulak

[VIDEO] Nama Hampir Sama, Pengantin ‘Cuak’ Wali Tersasul Nikahkan Kembar Pulak


[VIDEO] Nama Hampir Sama, Pengantin ‘Cuak’ Wali Tersasul Nikahkan Kembar Pulak

[VIDEO] Nama Hampir Sama, Pengantin ‘Cuak’ Wali Tersasul Nikahkan Kembar Pulak

Sumber: Twitter efficiancee

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

[VIDEO] Nama Hampir Sama, Pengantin ‘Cuak’ Wali Tersasul Nikahkan Kembar Pulak

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram