Teruja Sebab Jarang Masuk Kampung, Yummy Buka Cerita Pernah Mengigau Di Set

Sejak hujung tahun lepas, drama bersiri ‘Kampung People’ telah mencipta fenomena tersendiri apabila sering menjadi bualan peminat di seluruh Malaysia. Di samping mengetengahkan sisi kehidupan realiti penduduk desa di kaca TV, drama bertemakan kekeluargaan ini turut menampilkan gelagat lucu para pelakonnya termasuklah si cilik kesukaan ramai yang terkenal dengan nama Yummy ini.

BACA: Siap Belajar Buat Kek Pandan Dari YouTube, Badrul Pernah Disangka Bisu Betul

Advertisement

Teruja dapat berlakon dengan nama-nama besar artis Malaysia

Disebabkan penangan drama ini, nama Kamarul Eqifshah atau Eqif semakin melonjak naik sebagai pelakon kanak-kanak yang berbakat besar dalam industri hiburan tanah air. Menerusi temuramah eksklusif bersama pihak Erin Sakura, adik Eqif sempat berkongsi beberapa moment menarik serta sukar dilupakan sepanjang pembikinan ‘Kampung People’.

Sebenarnya saya sangat teruja dapat peluang untuk terlibat dalam penggambaran di bawah arahan Kak Wan Hasliza ni. Bekerja dengan pelakon-pelakon ‘otai’ macam Daddy (Rashidi Ishak) & Mummy (Elly Mazlein) ni boleh dianggap antara pengalaman paling best dalam hidup saya. Setiap kali semua orang berkumpul, ada saja gelagat masing-masing yang buat Eqif nak tergelak bila dalam set.

Advertisement

Selain kuat makan…Yummy juga kuat mengigau

Murid darjah 6 dari SK Bandar Utama Damansara (4) ini juga tak menafikan bahawa dia memang gemar makan seperti watak Imran dalam drama tersebut. Namun begitu, lain pula yang terjadi apabila dia tidur. Kata Eqif, aktor terkenal Rashidi Ishak sendiri pernah terkejut sebaik melihatnya sleep walking semasa bermalam di sebuah homestay sepanjang tempoh penggambaran berkenaan.

Kalau nak tahu, pernah satu malam tu saya tidur mengigau sambil berjalan masuk toilet. Daddy pun pelik lah bila tengok saya berdiri tercegat tapi mata terpejam. Sampai assistant pun sanggup tunggu depan toilet sebab risau saya tertidur kat sana pula. Selain tu, saya juga pernah mengigau sampai tersangkut dalam kelambu masa tertidur di set. Tapi bila bab makan memang saya lah nombor satu, mungkin sebab tu kot badan saya ‘comel’ kan?

Advertisement

Jangan pernah malu balik kampung…suasana ini lah paling best

Siapa sangka, pengalaman berlakon di suasana desa telah membuatkan hatinya rindu untuk menjejakkan kaki ke sana. Gara-gara itu, Eqif sempat menyeru orang ramai agar menghargai kampung halaman masing-masing kerana tidak semua orang berpeluang memilikinya. Dia juga mengucapkan tanda penghargaan buat semua pihak yang menghargai bakatnya selama ini.

Secara jujurnya drama ni menyedarkan saya bahawa suasana rumah kampung ni sebenarnya best tau. Ada rumput banyak, ada bawah rumah. Seronok bila tinggal dalam kawasan rumah yang besar, ada rumput banyak, dan penduduknya pun peramah. Jadi buat mereka yang ada kampung tu kena bersyukur & jangan sesekali malu balik jenguk atuk nenek sebab sana memang lagi best. Akhir sekali, saya nak ucapkan jutaan terima kasih sebab tak putus-putus support Yummy & juga team produksi ‘Kampung People’.

Advertisement

Sumber: IG kamaruleqif

Advertisement

Advertisement