Tambah Kemesraan Suami Isteri, Rutin ‘Pillow Talk’ Abu & Minah Wajar Dicontohi

Bakal melabuhkan tirainya pada malam nanti, drama bersiri Kampung People nyata telah mencetuskan fenomena tersendiri apabila setiap episodnya selalu trending. Selaku watak utama dalam cerita ini, karakter Razif/Abu dan isterinya iaitu Mona/Aminah tak putus-putus membuatkan ramai tertawa menerusi gelagat bersahaja mereka. Namun siapa sangka, ada perkara yang boleh dipraktikkan juga daripada kedua-dua watak ini.

BACA: Siap Belajar Buat Kek Pandan Dari YouTube, Badrul Pernah Disangka Bisu Betul

Advertisement

Setiap malam Abu & Minah cerita apa jadi sepanjang hari tu

Menurut pengguna Twitter bernama Sabrina Suhaimi ini, dia terinspirasi dengan sikap Abu dan Minah yang sentiasa berkongsi cerita tentang perkara dilalui masing-masing pada malam. Ujarnya, babak itu sangat bagus untuk dijadikan sebagai contoh kerana menggalakkan komunikasi 2 hala antara suami dan isteri.

Advertisement

Advertisement

Pillow talk penting untuk dalami hati masing-masing

Menerusi satu perkongsian daripada saudara Akhtar Syamir ini pula, aktiviti yang dinamakan sebagai ‘pillow talk’ tersebut adalah medium terbaik untuk berbincang tentang pelbagai perkara yang berlaku dalam rumah tangga. Dia turut mendedahkan beberapa tips untuk memulakan aktiviti santai dan sweet berkenaan.

Advertisement

Advertisement

Bagus untuk tanya sebab masa tu selesa & tenang

Ujar lelaki itu lagi, suami isteri boleh memanfaatkan tempoh masa tersebut masa untuk membincangkan 1001 perkara yang berlaku dalam hidup masing-masing. Antaranya adalah bercerita tentang hala tuju anak-anak, masalah di tempat kerja, motivasi terhadap sesama sendiri, malah termasuklah sekadar borak kosong juga. Memandangkan suasana ketika itu sangat selesa dan tenang, kita juga digalakkan untuk mengaju soalan-soalan penting pada waktu tersebut.

Advertisement

Sumber: Twitter SabrinaShuhaim1 & FB Akhtar Syamir

Advertisement

Advertisement