“Tahun Lepas Menang Tak Hadir Sebab Pergi Mancing, Tahun Ni Pergi Rahmatullah”

Sekitar minggu lalu, kita dikejutkan dengan pemergian anak kepada seniwati Fauziah Nawi iaitu Pitt Hanif selepas dibawa arus ketika pergi memancing di Kuala Lipis, Pahang. Kehilangan pengarah filem tersebut sudah pasti begitu dirasai oleh ramai rakan artis serta ahli keluarganya sendiri. Bukan itu sahaja, kelibat 2 orang anak Allahyarham yang menaiki pentas ASK 2019 bagi menerima ‘Anugerah Lakon Layar Terbaik’ sebagai wakil juga menjadi perhatian ramai.

BACA : Kru ASK Halang Along Cham Masuk Red Carpet, Alasan Yang Diberikan Bikin Panas

Tahniah, Pitt Hanif merangkul anugerah

Advertisement

Saya memohon maaf atas apa yang berlaku

Advertisement

Di samping itu, isterinya yang juga aktres bernama Farah Ahmad telah memuat naik sebuah video ke laman Instagram bagi membicarakan tentang perbuatan serta hutang-hutang lama Allahyarham selama hayatnya dahulu. Dia meminta agar segala perilaku Pitt Hanif dapat dimaafkan dan andai wujud hutang yang masih belum terlangsai, Farah berharap pihak berkaitan tampil memaklumkan kepadanya supaya dapat diselesaikan.

Advertisement

Kredit Foto : BH Online

Nak pakai baju hitam iring Farah tahun ini

Advertisement

Dalam pada itu, sebuah lagi posting yang dikongsikan juga seolah-olah menyebakkan jiwa ramai. Dedah aktres tersebut, Pitt sudah bercadang untuk membeli baju sedondon ketika hendak menerima anugerah yang diperolehi dalam majlis berprestij tersebut. Dia juga sempat mengimbau kenangan ketika Allahyarham mendapat anugerah dalam acara FFM tahun lalu namun tidak hadir kerana pergi memancing. Siapa menyangka tahun ini pula, Pitt dijemput Illahi terlebih dahulu sebelum naskhah filemnya dinobatkan sebagai pemenang dalam satu anugerah di ASK 2019.

View this post on Instagram

Advertisement

Itu yg disampaikan adik @naque_ariffin ketika tahlil. Siang tu naque br blk cr bj sponsor ayie. Ayie ckp arwah suruh cr baju. Tahun ni geng2 kita kena smart. Tahun ni aku nak pakai baju melayu hitam nak jalan iring Farah. Allahhu awak why so sweet. Tahun lepas FFM awak menang lakon layar awak xde awak pergi memancing. Farah wakilkan walaupun kita ni pun dlm citer sama tp p sb citer lain2 hehhe. Tahun ni ASK awak menang lakon layar lagi tapi Awak xde sb pergi ke rahmatullah kerana memancing. Awak ni hebatlah . Allah tetap amik awak di saat benda yang awak suka buat. Alhamdullilah. Tp betul lah itulah awk mmg x suka benda2 ini sampai sudah awak x amik. Sb awak tahu hati awak niat awak buat semua benda kerja kerana Allah swt Awak mmg tunggu balasan anugerah dari Allah swt. Betul awak, buat lah apa pun kena mula dari hati. Yer betul kita kena selalu jalan dengan TEGAK. Alhamdullilah bangga dgn anak2 @0.168cm @mhiadiva berucap. @lil_thia nak sangat naik pentas tapi jemputan hanya 2 so anak2 wakilkan kita berdua. Anak2 ckp “ mama ms kat atas pentas tu ktorg rasa ayah ada berdiri tengah2 peluk ktorg ms berucap. Ya Allah terima kasih. En Firdaus terima kasih kerana sentiasa memberi anak2 dan Farah kekuatan. Terima kasih semua Maaf kalian terpaksa menitiskan air mata. En Firdaus awak hensem pakai baju melayu hitam, xjadi Kenyataan pun xpe sb hati farah tetap tahu awak hensem . Love u my Totties❤️ Awak suka lagu ni kan❤. Tahniah team ONE TWO Jaga. Tahniah & terima kasih @appleboxreact @bront_palarae @_nam_ron_ iring anak2 arwah. adik @mohdsyafiq23s tahniah adik. @sapawijohnson @syafienaswip @jiggywawa @badrulhashim terima kasih jaga anak2 kita di dewan. Tak lupa juga terima kasih pada @tv3malaysia atas anugerah ni #ASK27 #prayforpitthanif #tottiespoppies #iflife #part7 #pittfarah love u @pitthanif

A post shared by Farah Ahmad (@ifarahahmad) on

Advertisement

Ayah penat kan? Takpe ayah rehat…Mama kata ayah jumpa Allah

Menjengah ke Instagram anak-anak Allahyarham, mereka juga kelihatan sedih dan membuat luahan sebak namun masih tabah dalam menerima pemergian ayah tercinta meskipun usia masih lagi muda.

Advertisement
View this post on Instagram

Hi ayah do you still remember all the great memories of course you remember I hope you are doing fine I miss you a lot . Ayah tired right it’s okay you can rest .ayah sakit lutut takpe mama kan dh urut kaki tu .jaga diri jaga akid jaga kucing kat sana . Ayah tunggu tau kita org kat syurga insyallah. Ayah doa lah supaya kitaorg mati syahid kitaorg nk jumpa ayah akid kucing kat syurga . Ayah hebat sangat ayah kuat gila . Walaupun syaitan ugut ayah cakap "eh cepat lah bini anak tunggu kat atas tu cepat lah " dia punya lah ugut ayah supaya ayah pilih dunia tetapi kehebatan ayah tu pilih Allah .Masyaallah tak terbatas ayah memang hebat sangat kuat . Terima kasih sbb trained kitaorg selama 2 bulan macam mna nk jadi kuat macam ayah . Assalamualaikum ayah we luv chu 💗 #prayforpitthanif #weloveyouayah #weloveallah #allahmahabesar #tunggukamidisyurgaallah

A post shared by mHia tHe gOnGgENg (@mhiadiva) on

Advertisement

 

View this post on Instagram

Advertisement

💜🌈

A post shared by [🌸•°pcy-jjk+ian🌸°•] (@0.168cm) on

Advertisement

Sumber : Instagram Farah Ahmad, TV3 Malaysia, mhiadiva, lil thia, 0.168 cm

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement
Advertisement