Viral

“Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung

“Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung
Rasaflix

Sharing is caring!

Tidak dinafikan semenjak pelaksaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ramai di kalangan anak-anak muda memilih menjadi runner mengambil pesanan dan menghantar makanan atau barangan kepada pelanggan. Namun begitu, timbul mengenai charge penghantaran yang dikenakan agak tinggi berbanding dengan syarikat penghantar berdaftar di mana sistem harga mereka telah ditetapkan.


BACA : Tergamak Aniaya Riders, ‘Taktik Kotor’ Roti Canai Disumbat Bahan Terlarang..

Perasan tak, harga delivery sekarang ni agak ‘gila’..

Perkara itu turut dibincangkan oleh pelakon Sharnaaz Ahmad mengenai kadar bayaran yang dikenakan semasa mengguna perkhidmatan tersebut. Akui Sharnaaz, dia terkejut apabila terpaksa membayar kos penghantar sebanyak RM17 selepas membuat pesanan dari Taman Tun Dr Ismail (TTDI) ke Mont Kiara yang jaraknya hanya lima kilometer.

“Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung

“Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung

Bukan nak kecam rider, tapi aku hanya ingin bertanya..

Bagaimanapun pelakon berusia 35 tahun itu berkata, dia tiada niat untuk mempertikaikan perkara tersebut. Tegas Sharnaaz, tujuannya menyuarakan isu tersebut hanyalah untuk mendapatkan penjelasan mengenai pengiraan bayaran daripada pihak sepatutnya. Perkara itu dikongsi Sharnaaz menerusi sebuah video yang dimuat naik di saluran YouTube miliknya.


“Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung

“Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung

Pelik juga harga kemain tinggi macam tu..

Sementara itu, menerusi ruangan komen saluran tersebut rata-rata netizen bersetuju dengan pandangan pelakon drama ‘Aku Bukan Bidadari’ berkenaan. Tidak kurang juga yang berkongsi pengalaman hanya mengambil upah penghantaran sebanyak RM8 biarpun lokasi jauh.


“Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung “Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung “Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung

Sumber : YouTube Sharnaaz Ahmad, mStar

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

“Sampai RM17 Macam Mana Kira..” -Sharnaaz Ahmad Terkejut Caj Delivery Melambung

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram