[FOTO] Pengantin Sebak Di Pusara, Ayah Pergi Sebulan Sebelum Diijabkabul

Hari perkahwinan adalah saat paling ditunggu-tunggu bagi semua orang untuk hidup bersama pilihan hati masing-masing. Kehadiran ibu bapa serta sanak saudara pula ibarat pelengkap pada hari bahagia tersebut. Namun tidak semua pengantin bernasib baik untuk merasai detik sebegitu di hari penyatuan seperti yang dihadapi oleh kedua mempelai ini. Kisah mereka sempat tular menerusi laman Facebook. 

BACA: Fitting Busana Pengantin & Hitung Hari Nak Kahwin, Risteena Buka Kisah Cinta

Jalan berpimpinan menuju pusara

Advertisement

Kisah tersebut diceritakan melalui beberapa gambar yang telah diambil oleh seorang photographer, Fitrin Ruslee. Menerusi foto yang telah dikongsi, pengantin wanita itu dilihat berjalan beriringan dipimpin si suami menuju ke arah pusara bapanya. Si ayah kepada perempuan tersebut dipercayai sudah pun kembali ke rahmatullah sebulan sebelum mereka diijabkabulkan. 

Advertisement

Usap batu nisan milik ayahnya dengan sebak

Walaupun insan itu tiada di depan mata untuk melihat kebahagiaan yang dikecapi, kedua-dua mempelai sempat meluangkan masa sejenak untuk berdoa serta membaca ayat suci Al-Quran kepada ayahnya yang sudah pergi. Pengantin perempuan turut dilihat mengusap batu nisan milik insan yang disayangi dalam keadaan sambil ditemani suami di sebelahnya. 

Advertisement

Hibanya bila tengok gambar ni bro

Advertisement

Perkongsian tersebut nyata mengundang rasa sayu serta hiba netizen. Ada yang dilihat bersimpati dengan kedua mempelai kerana tidak dapat berkongsi kegembiraan bersama ayah tercinta. Karya jurugambar tersebut turut dipuji kerana telah berjaya mengekspresikan perasaan pengantin dengan penceritaan yang betul. 

Sumber: Facebook Fitrin Ruslee

Advertisement
Advertisement