Utama Viral Selamba Bersyair Jawab Nikah Tok Kadi, Gelagat Pemuda Ini Curi Tumpuan

[VIDEO] Selamba Bersyair Jawab Nikah Tok Kadi, Gelagat Pemuda Ini Curi Tumpuan

Hari akad nikah merupakan hari yang paling bersejarah dalam hidup seseorang kerana ‘moment’ ini pastinya tidak terbeli dengan wang ringgit. Hanya sesiapa yang pernah merasai detik ini akan tahu perasaan sebenar yang menyelubungi jiwa, mungkin cemas, teruja dan bermacam lagi. Sebelum ini, sebuah video akad nikah telah tular di media sosial tetapi lucunya video tersebut kerana cara lelaki ini menjawab akad nikah dengan penuh berkeyakinan

BACA: Tolong Jaga Anak Baik2 – Sebak Isteri Sempat Bagi 5 Hint Terakhir Sebelum..

Video yang dimuat naik oleh sebuah ‘page’ iaitu @kelateku itu telah memaparkan seorang lelaki yang sedang menghadap tok kadi untuk akad nikah. Namun, cara dia menjawab akad nikahnya itu pula mendapat perhatian kerana dia kelihatan sangat berkeyakinan malah siap bersyair menjawab sahutan nikah. 

View this post on Instagram

Yakin sungguh pengantin baru kita ni, Tahniah kepada Syafiq dan pasangan. Lain dari yang lain di jawab nikah #kelateku
A post shared by Kelateku©️ (@kelateku) on

“Saya terimalah nikahnya dengan mas kahwinnya sebanyak yang tersebut..”

Dalam video berkenaan, lelaki yang bernama Muhammad Syafiq telah menikahi Siti Nur Adila Binti Awang dengan mas kahwin sebanyak 15 ribu ringgit secara tunai. Akad itu telah dibuat dihadapan beberapa orang saksi dan berwakil walikan seorang kadi. 

“Mana lah dia dapat keyakinan tu?”

Di bahagian komen, rata-rata netizen kagum dan memuji aksi selamba daripada lelaki tersebut yang tampak begitu yakin untuk menjawab akad secara sedemikian. Benarlah seperti di kapsyen, cara lelaki ini menjawab akad nikah lain daripada lain. 
Sumber: IG Kelateku

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI