[VIDEO] “Tak Kacak & Buncit, Apa Nak Jual?”-Luahan Roy Lepas Tersingkir GV2019

Selepas tamatnya konsert kelapan pada malam Ahad yang lalu, Roy terpaksa mengucapkan selamat tinggal kepada rakan seperjuangan apabila tersingkir dan gagal mara ke pusingan suku akhir Gegar Vaganza 2019. Meskipun penyanyi lagu ‘Ratnaku’ ini sudah berjaya mara ke pusingan akhir sebelum ini, namun siapa menduga kejutan pihak Astro yang memanjangkan rancangan realiti berkenaan membuatkan Roy berhadapan penyingkiran setelah menduduki tangga terakhir dengan markah 55 peratus.

BACA : [VIDEO] Nyanyi Lagu Tok Ti Macam Makanan Sendiri, Part Korus Naqiu Paling Wow

Advertisement

Persembahan tiada pembaharuan (minit 0:47 & 4:49)

Menurut sebuah temu bual menerusi Budiey Channel pula, para juri yang terlibat mengadili konsert pada malam berkenaan telah mendedahkan punca penyingkiran Roy. Jelas Datuk Ramli MS, beliau berpendapat persembahan Roy tidak mempunyai ‘warna’ meskipun sudah banyak minggu berlalu. Kata beliau lagi, seseorang penyanyi seharusnya bijak mencipta karya dalam persembahan tanpa mengira genre lagu yang diberikan. Bagi Bonda Hetty pula, dia berpendapat peserta perlu lebih kreatif dalam meningkatkan mutu persembahan.

Advertisement

Tak kacak dan buncit, apa nak jual?

Meskipun sedih dengan penyingkiran yang dibuat, namun tuan badan sendiri akur dengan keputusan berkenaan. Bukan berniat untuk merendahkan dirinya sendiri, namun dia mengakui sedar tentang realiti dunia hiburan sekarang yang lebih mementingkan rupa berbanding bakat sebenar. Menerusi laporan daripada mStar lagi, selepas ini dia mungkin akan menyambung berhibur di jalanan meskipun pendapatan yang bakal diraih tidaklah seberapa. 

Advertisement

Advertisement

Sumber : mStar, Youtube Budiey Channel

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement

Advertisement