Utama Gaya Hidup "Semua Mood Nak Balik, Saya Pun Usiklah.." - Video Cikgu Gantian...

[VIDEO] “Semua Mood Nak Balik, Saya Pun Usiklah..” – Video Cikgu Gantian Tular

Zaman sekolah tentu banyak kenangan yang best dan tidak dapat dilupakan. Selain dapat bergurau senda dengan rakan-rakan, gelagat daripada guru-guru di sekolah juga merupakan moment yang sentiasa segar dalam memori. Melihat satu perkongsian daripada cikgu di Twitter yang menggunakan nama akaun @alqassami ini, pasti ramai yang terimbas kembali detik-detik masa ‘disakat’ oleh cikgu di dalam kelas dulu. 

BACA: Dedah Sisi Lucu Selepas Study, Foto Pelajar Architecture Jadi Tumpuan

Cikgu gantian yang bernama Muhammad Afiq Bin Md Noor, 22 tahun, telah berkongsi video dia berseloroh dengan anak-anak muridnya di kelas kononnya dia mahu menambah kerja sekolah walaupun sudah tiba masa balik. Perkara itu telah mendatangkan kelucuan kerana kesemua pelajar selepas itu kelihatan mengeluh. 

Masa tu saya gantikan kelas bahasa melayu. Saya bagi tugasan daripada buku latihan sebanyak dua helai. Oleh kerana semua pelajar sudah berkobar-kobar nak balik, jadi saya sengaja ‘psiko’ mereka kononnya nak tambah lagi kerja

Menurut cikgu ini, dia melakukan perkara tersebut kerana sedar bahawa masa kelas sudah pun tamat dan semua pelajar sudah tidak sabar untuk balik. Saja nak lihat bagaimana reaksi pelajar semua, dia pun menyuruh mereka membuka halaman baru di dalam buku teks. 

Saya buat itu bukanlah semata-mata kenangan zaman sekolah macam kapsyen di Twitter. Cuma, perkara itu kebetulan membuat saya terkenang pada zaman dahulu. Bila cikgu suruh tambah kerja, apalagi dah hampir waktu rehat atau balik, saya pun ‘ala…’ sama macam mereka.




Cikgu gantian bagi subjek Pendidikan IsIam ini memberitahu, perkara itu telah mengenangkan dia pada zaman belajar dulu. Tatkala cikgu nak menambah kerja rumah, dialah pelajar yang selalu berasa murung. 

Bila ditanyakan balik soal video terbabit, dia sama sekali tidak menjangka video tersebut akan tular di media sosial. Keseluruhannya, netizen berasa sangat terhibur dengan babak ringkas yang dikongsikan oleh lelaki. Bahkan, kelibat seorang murid yang interruped pada pertengahan video tersebut turut mencuit hati netizen. 

“Cutenya.. Part ‘Alaa’ tu buat aku tergelak”

Sumber: Twitter alqassami411

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI