Utama Gaya Hidup Dedah Sisi Lucu Selepas Study, Foto 'Kantoi' Pelajar Architecture Jadi Tumpuan

Dedah Sisi Lucu Selepas Study, Foto ‘Kantoi’ Pelajar Architecture Jadi Tumpuan

Zaman study boleh menjadi antara detik yang paling ‘struggle‘ dalam diri seseorang. Selain kekurangan tidur dan ketidakcukupan wang, bebanan tugasan yang bertimbun juga menyebabkan pelajar tertekan apalagi jika mengambil kos yang bukan biasa-biasa. Itulah gambaran yang boleh diungkapkan melalui foto yang tular di Twitter. Seorang pemuda yang menggunakan nama akaun @strawbesi telah berkongsi beberapa gambar rakannya yang ‘terlajak’ tidur dengan cara yang lucu sekali. 

BACA: [VIDEO] Kepada Pelajar Universiti, Jangan Biasakan Diri Keluar Berdua-duaan

Semuanya bermula apabila lelaki ini memuat naik gambar beserta kapsyen yang memberitahu seorang rakannya ini terlalu penat belajar sehinggakan dia boleh tertidur. Namun, menariknya kerana rakannya itu boleh tertidur dengan masih memakai helmet di kepala. 
Helmet, jam tangan & pakaian ‘smart casual

Jika diteliti pada foto tersebut, rakannya itu bukan sahaja memakai helmet tetapi mungkin gara-gara penat yang melampau dia juga tidur dalam berpakaian yang begitu sopan dan kemas. Mana tidaknya, dia siap memakai jam tangan dan baju seakan-akan baru balik dari kuliah. 

Kehidupan pelajar architecture

Difahamkan, lelaki tersebut merupakan pelajar dalam bidang architecture. Berkongsi perkara itu dalam thread yang sama, pemilik akaun ini juga mendedahkan itulah ‘penangan’ bagi seorang pelajar yang mengambil bidang tersebut sekiranya gagal menguruskan masa dengan baik. 

Gambar sekadar hiasan

Posting tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada pengikut di laman sosial berkenaan. Selain terhibur dengan moment terlajak tidur itu, rata-rata netizen turut berseloroh di ruangan komen. Keseluruhannya, perkongsian itu telah mendapat lebih 16 ribu retweets dan 13 ribu likes setakat ini. 
Tidur pun pakai ‘safety

Tak nak ilmu keluar

Sumber: Twitter Strawbesi

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI