[VIDEO] Saja Kacau Adik Leka Main PUBG, Bila Dia Buka Mulut Ramai Pula Terkedu

Memang tidak dinafikan kewujudan pelbagai online game seperti PUBG, Dota, Mobile Legend dan sebagainya telah banyak mempengaruhi minda seseorang terutama sekali golongan muda. Paling teruk sekali apabila mereka ketagih sehingga tidak mempedulikan keadaan sekeliling. Namun, lain pula bagi seorang remaja lelaki ini menerusi perkongsian video oleh abangnya yang bernama @Fathyakan di Twitter.

BACA : Ditegur Sebab Bawa Pelajar Tahfiz Tonton Filem, Ini Penjelasan Sharifah Sakinah

Saja kacau adik tengah main PUBG

Advertisement

Melalui posting tersebut memaparkan adiknya mampu menghabiskan bacaan hafazan walaupun dia sedang leka bermain PUBG di tempat duduk belakang. Dalam video berdurasi 55 saat itu, adiknya membaca 2 surah daripada Al-Quran dengan lancar sekali sehingga meraih 500,000 tontonan.

Tips ingat Al-Quran, disiplin

Sementara itu, Fathyakan turut berkongsikan sedikit latar belakang mengenai adiknya yang pernah menuntut di sekolah tahfiz pada usia 15 tahun. Dia juga tidak ketinggalan berkongsi antara tips untuk menghafaz Al-Quran. Malah dia meminta orang ramai mendoakan agar adiknya menamatkan pengajian di sekolah pondok dan mampu berbakti kepada masyarakat.

Advertisement

Ada rupa & agama yang baik, jealous tengok..

Advertisement

Perkongsiannya itu ternyata telah mencuri tumpuan ramai apabila rata-rata netizen terkedu mendengar ayat hafazan yang dibaca oleh remaja tersebut. Mereka turut memuji sikap adik Fathyakan ini walaupun suka bermain permainan online, namun dia tidak melupakan pegangan agamanya. 

Advertisement

Sumber : Twitter Fathyakan

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement
Advertisement