Viral

[VIDEO] Excited Nak Makan Tiba-Tiba Lalat Melintas, Tak Pasal-Pasal Kena Sound

Tiada apa yang lebih memuaskan daripada dapat menjamu makanan yang dimasak dengan air tangan sendiri. Bukan sahaja kebersihannya lebih terjamin, malahan rasanya juga akan dibuat mengikut citarasa sendiri. Baru-baru ini di Twitter, seorang pemuda bernama Azfar Heri telah menjadi viral gara-gara gelagatnya yang excited untuk makan selepas selesai memasak lauknya sendiri. Namun dipertengahan jalan, berlaku sebuah ‘gangguan’ yang begitu melucukan sekali.

BACA : Berlumba Amalkan Diet Makan Buah Je Jangan Pelik Kalau Dapat Osteoporosis

Saya masak anda menonton, saya makan anda terliur

Advertisement

Menjengah ke Instagram pemuda tersebut, nampaknya dia memang banyak berkongsikan video masakan yang melucukan sekali. Namun kali ini, dia membuat pula video cara memasak ‘Ayam Sambal Hijau’ dengan cara yang sangat simple namun kelihatan sedap. Dengan sekelip mata, siap sudah resipi yang dimasaknya itu.

Advertisement

Tepilah lalat…Kau pergi masak sendiri

Apabila sampai kepada sesi untuk dia menjamu makanan itu pula, Azfar mula meletakkan pinggan nasi serta lauknya di atas sebuah meja. Dalam riak wajah yang benar-benar teruja memandangkan ini adalah percubaan pertama kali memasak lauk berkenaan, dia mula mencuit ayam tersebut sebelum disuapkan ke dalam mulut. Dalam pada itu, muncul pula seekor lalat yang tiba-tiba terbang di sekitar ruang makannya itu. Secara spontan dengan sedikit riak wajah garang, dia menghalau haiwan berkenaan dan sempat juga mengeluarkan ayat yang begitu lucu sekali.

Selamba macam lalat tu kawan dia…Lawaknya tak dibuat-buat

Advertisement

Bukan sahaja bertanyakan sama ada tangannya sudah dibasuh atau belum pada awal video tadi, malahan dia berseloroh menyuruh lalat itu untuk mmenyediakan sendiri makanannya. Sejak dikongsikan semalam, keratan video itu sudah pun meraih lebih 20,000 jumlah retweet. Walaupun durasinya pendek, namun gelagat ‘gila-gila’ Azfar nampaknya berjaya menghiburkan ramai.

Sumber : Instagam Azfarheri dan Twitter Zat

Advertisement

Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram