Hiburan Viral

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’

Sharing is caring!

Bagi penggemar industri hiburan Korea Selatan, pastinya ramai yang sudah mengetahui tentang kewujudan sebuah rancangan realiti berjudul ‘Running Man’. Sudah sampai penghujung tahun 2019, rancangan ini telah genap bersiaran sekitar 10 tahun dan masin utuh berdiri sehingga kini. Meskipun keputusan Kang Gary keluar dari rancangan ini sedikit menggugat rating, namun kemasukan 2 orang ahli iaitu Yang Se Chan dan Jeon So Min seolah-olah memberi nafas baru sehingga mereka diterima kembali.

BACA : Miliki Wajah Persis Lee Dong Wook, PU Azman Kantoi Tinggal Komen Merata Di IG

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’
Kredit Foto : Star Daily News

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’

Sepanjang tempoh jatuh bangun rancangan realiti popular ini, sudah pasti mereka menerima pelbagai kritikan kononnya permainan yang dibuat semakin hambar. Jika hendak dibandingkan dengan tahun-tahun awal kemunculan, begitu banyak game menarik yang dihidangkan sekali gus menghiburkan kita semua. Namun siapa menyangka di sebalik hiburan berkenaan, rupanya mereka menyimpan rahsia yang jarang didedahkan kepada umum.

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’
Kredit Foto : Yeanhap News

Menerusi perkongsian mengejutkan yang pernah dibuat oleh salah seorang ahlinya iaitu Ha Dong Hoon (Haha), mereka sebenarnya berdepan dengan masalah kesihatan yang agak serius sepanjang menjalankan penggambaran variety show ini.


Aku tahu benda ni dah lama. Tapi kepada sesiapa yang selalu cakap Running Man bosan. Kenapa dah takde permainan cabut nametag? Kenapa cuma duduk dan berbual? Tengoklah benda ni. Mereka semua menderita untuk buat kita ketawa. Hargailah kerja keras mereka. Kalau rancangan ni dah bosan, tak payah tengok. Berhentilah merungut.

Pada awalnya, Kim Jong Kook adalah antara ahli terawal yang mengalami masalah tulang belakang. Walaupun dia sendiri digelar ‘Sparta’ kerana sering dilihat sebagai pemain yang kuat, namun siapa menyangka ada derita yang tersembunyi di sebalik imej berkenaan. Masalah tersebut kemudiannya terjadi pula pada ahli lain dan mereka sendiri tidak sempat berehat walaupun baru menjalani beberapa operation. Dek kerana kekangan masa kerja lain, mereka tidak sempat pulih sepenuhnya.

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’ [VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’


[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’ [VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’

Teruskan penggambaran sebab tak mahu beri kesan pada rakan lain

Sebenarnya menerusi artikel daripada Wanista, Haha sebelum ini mendedahkan bahawa dia pernah berhadapan dengan risiko lumpuh kerana masalah kesihatan berkenaan. Percaya mahupun tidak, demikianlah derita sebenar yang ditanggung oleh semua ahli apalagi usia mereka juga sudah semakin lanjut tahun demi tahun.

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’

Sumber : Twitter Shinisland dan Wanista


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

[VIDEO] Episod Semakin Boring? Haha Kantoikan Derita Sebenar Ahli ‘Running Man’

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram