Artis Hiburan Viral

[VIDEO] Aina Abdul ‘Cover’ Lagu English Padu, Tapi Mic Pula Yang Curi Tumpuan

Aina Abdul merupakan antara nama finalis yang telah berjaya melangkah ke pentas akhir Anugerah Juara Lagu ke-34 (AJL 34). Berbakat besar dalam bidang nyanyian, artis berusia 26 tahun ini mempertaruhkan single ciptaannya sendiri iaitu ‘Sumpah’ yang mengangkat isu tekanan dan kemurungan. Memiliki kelebihan suara bernada tinggi, Aina aktif dalam membuat cover lagu di saluran You Tube miliknya. Terbaharu, dia juga telah memuat naik satu video cover lagu berbahasa Inggeris.

BACA: [VIDEO] Cover Lagu ‘Mimpi’ Tapi Bila Sampai Part Rap Tak Boleh Bawa Bincang

Advertisement

 

Nyanyian penuh penghayatan

Video itu telah trending di mana Aina tampil menyanyikan lagu bertajuk ‘I Surrender‘ nyanyian asal oleh Celine Dion. Selain daripada lontaran vokal yang mantap, Aina  turut menyampaikan lagu tersebut dengan penuh penghayatan. Penyampaian padu oleh Aina ini sudah tentu akan membuat sesiapa yang menonton terpukau dengan nyanyian hebatnya itu.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

 

Aina yang berani menyanyikan lagu penyanyi tersohor itu kelihatan bersemangat dan tidak mengah meskipun lagu tersebut bernada tinggi. Bakat luar biasa telah mendapat reaksi daripada penonton dan rata-rata memuji kehandalan penyanyi ini. Dalam pada itu, ramai pula merasa lucu dengan mikrofon besar yang digunakan dalam studio berkenaaan dan terus berseloroh. Sejak di muat naik dua hari yang lalu, video ini telah mendapat sebanyak 93 ribu kali tontonan di laman Twitter milik @syuchelsea. 

Advertisement

 

Advertisement

 

 

Advertisement

Sumber: Twitter  syuchelsea

Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram