Berita Semasa

Tragedi Kereta Masuk Parit Sawah, Bayi Ajal Lepas Tercampak Dari Pangkuan Ibu

Mengamalkan budaya berhemah di jalan raya perlu dijadikan sebagai antara azam tahun baharu bagi setiap rakyat Malaysia. Di samping mengurangkan jumlah kadar tragedi sama ada di lebuh raya mahupun jalan-jalan kecil, ia juga demi menjamin keselamatan ahli keluarga masing-masing. Meskipun baru memasuki hari kedua tahun 2020, hari ini kita semua telah dikejutkan dengan sebuah tragedi yang berlaku di daerah Alor Setar, Kedah.

BACA: [VIDEO] Kuasa Allah, Bayi Terbuang Masih Hidup Walaupun Plastik Diikat Ketat

Bertembung dengan kereta lain & terjunam ke sawah 

Advertisement

Sekitar jam 7.40 pagi tadi, sebuah kereta Perodua Myvi yang dipandu oleh suami isteri dipercayai telah bertembung dengan kereta Perodua Alza yang dipandu seorang wanita berusia 30-an dari arah bertentangan. Ekoran impak kejadian itu, kenderaan mereka telah terjunam ke dalam parit sawah di sekitar kawasan Jalan Titi Haji Idris.

Anak tercampak dari pangkuan si ibu & pergi buat selamanya

Advertisement

Meskipun ketiga-tiga individu terbabit cuma mengalami kecederaan serius, namun suami isteri itu telah kehilangan anak mereka buat selamanya. Menurut wakil Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah iaitu Mohamadul Ehsan Mohd Zain, pemandu kereta Myvi itu tersepit di tempat duduk hadapan manakala bayi berusia 2 tahun itu tercampak ke bahagian hadapan kereta daripada pangkuan ibunya. Tambahnya lagi, kesemua individu yang terlibat telah dihantar ke pusat rawatan bagi sesi rawatan dan siasatan lanjut forensik.

Advertisement

Sumber: Harian Metro & Astro Awani

Advertisement
Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram