Utama Artis “Tercengang Saya..” - Zarina Dedah Diri Dianiaya Sebelum Rumah Diserbu KKM

“Tercengang Saya..” – Zarina Dedah Diri Dianiaya Sebelum Rumah Diserbu KKM

Semalam, pelakon dan usahawan Zarina Zainuddin telah dikenakan hukuman denda sebanyak RM17, 500 oleh Mahkamah Majistret Petaling Jaya atas enam pertuduhan yang dibacakan terhadapnya kerana memiliki dan menjual barangan kosmetik tidak bernotifikasi. Terkesan dengan apa yang berlaku terhadap dirinya, pelakon berusia 48 tahun ini bertindak mendedahkan cerita sebenar menerusi perkongsian di laman Instagram miliknya.

BACA : “Macam Tak Percaya..” – Lepas Sehari Dilahirkan, Elfira Loy Tayang Wajah Baby!

Kredit Foto : BH Online

Orang buat aniaya kat kita..

Menurut kapsyen yang ditulis, Zarina meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada Allah SWT kerana mendatangkan ujian kepadanya. Jelas Zarina, ada orang menghubunginya untuk bertanyakan mengenai produk kecantikan di bawah jenamanya itu. 

Saya cakap produk ni untuk kulit kusam

Selepas itu, dia mencadangkan beberapa produk yang bersesuaian dengan kulit wajah individu berkenaan. Dalam pada itu, Zarina turut meminta individu tersebut mencuba gincu terbaru kerana memiliki warna yang cantik.
Jahatnya awak berlakon macam tu..

Namun, tidak lama selepas itu Zarina didatangi oleh satu kumpulan kesihatan yang menyerbu kediamannya untuk membuat pemeriksaan. Perkara itu membuatkan dia terkejut kerana orang yang bersungguh-sungguh tentang produknya itu rupanya menyamar.

Bukannya saya guna produk timbang kilo

Tambah Zarina lagi, semua barangan tersebut belum mendapat kelulusan lagi kerana perlu didaftar semula gara-gara mendapat supplier baru. Malah produknya tidak dijual di mana-mana kedai jamu dan ia bukanlah ‘timbang kilo’ seperti didakwa sesetengah pihak.

Sumber : IG Zarina Zainuddin
Artikel Popular