Utama Artis “Jangan Cepat Melatah” - Kecoh Isu Kulit Gelap, Ini Nasihat Black Pada...

“Jangan Cepat Melatah” – Kecoh Isu Kulit Gelap, Ini Nasihat Black Pada Haneesya

Baru-baru ini, kecoh isu ejekan ‘kulit hitam’ yang dilemparkan terhadap bekas juara Dewi Remaja 2018/19 iaitu Sharifah Haneesya Sayed Sahlan. Lebih teruk lagi ada yang menyamakan warna kulit gadis berusia 19 tahun ini seperti boba dalam bubble tea sehingga ibunya meminta individu terbabit membuat permohonan maaf secara terbuka sekiranya tidak mahu isu tersebut dibawa ke mahkamah.

BACA : “Kencing Dalam Lif Kotor, Minum Air Kencing Setan?” – Hanee Dibidas Netizen

Haneesya baru dalam industri, mungkin belum biasa

Terpanggil untuk mengulas lanjut mengenai isu tersebut, penyanyi Black Hanifah tampil menasihatkan Haneesya supaya tidak cepat melatah apabila warna kulitnya yang gelap seringkali menjadi bahan jenaka menerusi portal mStar. Menurut penyanyi itu, keunikan fizikal yang dimilikinya perlu dijadikan sebagai daya penarik untuk terus berada dalam industri.

Saya tak pernah nak report poIis

Dalam pada itu, pelantun lagu ‘Anugerah Terindah’ ini memberitahu bahawa dia tidak pernah terasa hati malah menganggap warna kulitnya yang gelap sebagai satu kelebihan buat diri sendiri berbanding artis lain. Hal ini kerana jika dia memiliki tona kulit yang cerah, kemungkinan orang lain tidak akan mengenalinya.
Haneesya ada identiti yang tersendiri

Tambah penyanyi berusia 32 tahun ini, dia berpendapat bahawa Haneesya memiliki identiti yang tersendiri kerana apabila sebut saja namanya pasti orang akan terbayangkan wajah dan warna kulitnya.

Sumber : mStar

Artikel Popular