Sharifah Shahirah Syukur Result UPSR Anak – “Tak Salahkan Kalau Takde 6A”

Ramai yang sedia maklum, keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2019 bagi murid Tahun 6 telah pun diumumkan hari ini. Pelbagai moment yang dikongsikan oleh orang ramai termasuklah golongan selebriti. Tidak ketinggalan untuk berkongsi akan perkara itu adalah pelakon dan penyampai radio, Sharifah Shahirah apabila dia memuat naik keputusan anaknya iaitu Airra Zulkifili yang meraih 2A 1B 2C 1D dalam peperiksaan tersebut.

BACA : Cikgu Hadiahkan Duit Sebab UPSR Dapat 6A, Tapi Lain Pula Yang Dibuat Murid Ini

Tak salahkan kalau takde 6A..

Advertisement

Menurutnya, tidak menjadi kesalahan jika dia berkongsikan perkara itu di laman Instagram miliknya. Sebelum disoal ramai, jadi pelakon ini terlebih dahulu menjawab pertanyaan yang berterusan daripada orang sekeliling.

Advertisement

Malas jawab banyak kali, saya tetap bangga

Menerusi Harian Metro, pelakon berusia 45 tahun ini memberitahu bahawa dia mengambil cara berterus terang supaya tidak perlu dijawab banyak kali dan tiada apa yang perlu dirahsiakan. Tambahnya, walaupun keputusan tersebut tidak secemerlang anak artis lain tapi dia tetap berbangga dengan anaknya dan sentiasa positif. 

Advertisement

Kredit Foto : Metro

Saya pesan pada anak jadi manusia berguna

Difahamkan, Airra yang menuntut di Sekolah Kebangsaan Taman Melawati itu meraih A bagi kedua-dua mata pelajaran Bahasa Inggeris, B (Math) dan C (Bahasa Melayu) serta D (Sains). Biarpun begitu, dia tetap berpesan pada anaknya supaya menjadi manusia yang berguna dan mendengar katanya.

Advertisement

Sumber : IG Sharifah Shahirah , Harian Metro

Advertisement

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement