Utama Berita Semasa Rebah Ketika Imamkan Solat Subuh, Lelaki Temui AjaI Masa Bangun Daripada Rukuk

Rebah Ketika Imamkan Solat Subuh, Lelaki Temui AjaI Masa Bangun Daripada Rukuk

Setiap yang hidup pasti akan kembali ke sisi Allah SWT. Namun, apa yang membezakan setiap manusia itu adalah amalan dan pengakhirannya. Tak dinafikan juga bahawa pemergian seseorang dalam keadaan ‘Husnul Khotimah’ sangat dicemburui ramai. Itulah yang boleh digambarkan tentang Mohd Rawi Ismail semalam apabila dia temui ajaI ketika mengimamkan solat Subuh di Raub menerusi laporan Harian Metro.

BACA : Sambut Anniversary Ke-9, Isteri Dr Sheikh Muszaphar Menitiskan Air Mata Sebab..

Selepas rukuk, dia bangun & terhuyung-hayang

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku pada jam 6.10 pagi apabila lelaki berusia 61 tahun itu dikatakan menjadi imam ganti selepas imam bertugas lewat tiba. Menurut sahabat baiknya merangkap makmum ketika itu, Mohammed Md Jam memberitahu bahawa dia tidak melihat sebarang tanda pada diri Allahyarham sebelum memintanya untuk memimpin solat berkenaan.

Kredit Foto : Metro

Suami nasihat baca surah Al Mulk setiap kali sebelum tidur

Mengulas lanjut tentang keperibadian warga emas tersebut, isterinya yang bernama Mek Nab Che Sof mendedahkan bahawa Allahyarham sering menasihati dia dan anak-anak agar lazimkan membaca Al Mulk setiap kali sebelum tidur. Malah suaminya tidak pernah lupa membaca surah berkenaan termasuklah kadangkala selepas solat.
Dia seorang pemurah & suka bersedekah

Tambah Mek Nab lagi, suaminya yang juga merupakan bekas pembantu pertanian pernah membuat operation pintasan jantung 13 tahun lalu namun tidak menunjukkan sebarang tanda sebelum pemergiannya. Hasil perkahwinan bersama dirinya, rumah tangga mereka dikurniakan 4 orang cahaya mata. 

Sumber : Harian Metro

Artikel Popular