PU Azman Kongsi Tips Berjaya Dalam PT3, Part Last Tu Memang Berdekah Habis!

Ujian Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3) akan bermula tidak lama lagi. Sudah pasti ramai calon daripada tingkatan tiga sedang membuat persiapan rapi bagi menghadapi hari yang penuh mendebarkan itu. Sebenarnya, bukan sahaja mengulang kaji pelajaran tetapi banyak lagi persediaan yang perlu ada dalam diri pelajar. Mengulas lanjut mengenai perkara tersebut, seorang pendakwah bebas ini ada berkongsikan beberapa tips yang berguna. 

BACA: [VIDEO] Tak Tutup Aurat, Suami Yang Tanggung? Ini Jawapan PU Azman Kepada Jihan

Kebiasaannya, pemilik nama Azman Syah Bin Alias atau PU Azman ini banyak membahas hal-hal berkaitan agama tetapi kali ini agak berbeza kerana calon yang bakal menduduki ujian PT3 pula menjadi sasaran. Katanya, terdapat beberapa perkara penting yang perlu diterapkan. Misalnya, persediaan dari aspek rohani seperti menjaga solat, konsisten dalam berdoa dan restu daripada ibu bapa. Selain itu, pelajar juga digalakkan untuk datang awal ke dewan peperiksaan dan tidak terpengaruh dengan rakan yang sudah siap awal menjawab.

Advertisement

Tips Cik Man

Buat sesiapa yang mengikuti perkembangan PU Azman atau mesra disapa Cik Man, tentu tahu bahawa dia sering menyelitkan unsur-unsur lucu dalam setiap dakwah dan informasinya. Samalah kali ini, tengah kita fokus membaca setiap huraian yang dinyatakan, ada sahaja bahagian yang berjaya mencuit hati netizen.

Advertisement
Gambar sekadar hiasan

Part paling lawak

Disebabkan perkara ini, setiap perkongsian daripada Juara Pencetus Ummah Musim Kedua itu sentiasa mendapat perhatian. Rata-ratanya terhibur dengan tips yang diberikan di samping gurauan pendakwah itu di bahagian akhir perenggan.

Advertisement

Sumber: IG PU Azman

Advertisement
Advertisement