Viral

“Memang Ada Hasad Dalam Kalangan Ustaz” -Rakan Dakwah Tampil Pertahan Ebit Lew

“Memang Ada Hasad Dalam Kalangan Ustaz” -Rakan Dakwah Tampil Pertahan Ebit Lew

Sharing is caring!

Rambut sama hitam, hati lain-lain. Beberapa hari lalu, pendakwah bebas Ustaz Ebit Lew menghadapi episod sukar apabila muncul pihak yang kurang senang dengan kerja amal dilakukannya. Malah pelbagai tohmahan dilemparkan kepada figura ini sehingga ada menyifatkan beliau sengaja menayang kerja amal dan mengaibkan keluarga daif yang dibantu.


BACA : Saya Salah, Tak Pandai& Ebit Lew Ulas Dikecam Tayang Bagi Sumbangan COVID-19

Pernah bersahabat dengan ‘talam dua muka’..

Berikutan itu, pengacara TV dan pakar motivasi Amin Idris terpanggil berkongsi pengalaman sepanjang berada di dalam industri seni. Menerusi posting yang dimuat naik di laman Facebooknya, beliau berkata sifat hasad dengki sememangnya wujud termasuklah dalam kalangan para ilmuan itu sendiri. Akui pengacara itu lagi, beliau sendiri mempunyai pengalaman ditindas oleh seorang ustaz yang dianggap sebagai sahabat tetapi bersikap ‘talam dua muka’ apabila berada di belakang.


“Memang Ada Hasad Dalam Kalangan Ustaz” -Rakan Dakwah Tampil Pertahan Ebit Lew “Memang Ada Hasad Dalam Kalangan Ustaz” -Rakan Dakwah Tampil Pertahan Ebit Lew “Memang Ada Hasad Dalam Kalangan Ustaz” -Rakan Dakwah Tampil Pertahan Ebit Lew

 

“Memang Ada Hasad Dalam Kalangan Ustaz” -Rakan Dakwah Tampil Pertahan Ebit Lew

Soal hati serah pada Allah, risau jatuh fitnah..

Dalam pada itu, penceramah bebas iaitu PU Syed turut mengeluarkan pendapatnya berhubung isu Ustaz Ebit dipanggil memberi keterangan di Cawangan Bukit Aman. Akui PU Syed, beliau sedih dan terkilan dengan tindakan ‘agamawan’ yang mempertikaikan usaha murni Ustaz Ebit menghulurkan bantuan kepada golongan tidak berkemampuan. Beliau bagaimanapun sempat berpesan agar individu berkenaan menunjukkan akhlak yang mulia kepada masyarakat dan bukannya menfitnah untuk menjatuhkan orang.


View this post on Instagram

Semoga Allah merahmahti Us @ebitlew teruskan usaha ustaz utk membantu masyarakat Masing² ada kaedah masing² utk menyampaikan bantuan, apabila video2 dan gambar² bantuan yg diberikan byk ditayangkan, ianya sebenarnya amat bermanafaat khususnya pada masa ini yg mana ada pihak² memerlukan eviden bagi setiap apa yg dilakukan agar tidak dikatakan menggelapkan wang sumbangan Soal niat dan hati, terserah kepada Allah, kerana Ulama menyebut, orang yg tak ikhlas, biasanya akan putus asa utk terus melakukan kebaikan sewaktu tiada manusia memujinya bahkan terus berhenti jika dikeji Hanya satu yg ambe minta, daripada kita sedap² kate kat usaha orang lain, apa kata, kalau kalian follow sekali apa yg dia lakukan, mungkin dlm masa yg sama dapat belajar dan juga menegur jika ada mana salah dan silap Semalam UEL di panggil pihak PDRM itu prosedur biasa bila ada sesuatu laporan dan sebagainya, namun ambe juga harap PDRM panggil Abu Syafiq utk beri keterangan kpd posting2 yg boleh menimbulkan syak pd apa yg diusahakan oleh UEL sehingga beliau dinasihatkan utk berehat sebentar Dalam isu ini, mari sama² kita menyokong UEL kerana beliaulah yg sedang berada pd posisi yg benar, bagi Us Abu Syafiq, bertabyyun dahulu sebelum mengatakan sesuatu kerana takut ianya hanya fitnah PU Syed #ManausiaManaYangTakPernahSilap

A post shared by Pencetus Ummah SYED (@pencetusummah_syed) on

“Memang Ada Hasad Dalam Kalangan Ustaz” -Rakan Dakwah Tampil Pertahan Ebit Lew

Sumber : Facebook Amin Idris, Instagram pencetusumah_syed

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

“Memang Ada Hasad Dalam Kalangan Ustaz” -Rakan Dakwah Tampil Pertahan Ebit Lew

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram