Viral

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Sharing is caring!

Bila sebut sahaja ‘family day’ atau pergi bercuti, pastinya perasaan gembira dan teruja yang dirasai. Namun lain pula yang dialami oleh lelaki ini dan keluarganya apabila percutian mereka di sebuah hotel di Port Dickson mengalami satu kejadian pelik. Lebih teruk lagi apabila keluarga ini memiliki kelebihan untuk melihat makhluk dari alam ghaib, yang tidak mampu dilihat oleh mata kasar kebanyakkan orang.  

BACA: Guna Kemenyan Buat Asap, Fazura Nampak Kelibat Hantu. Ini Kisah Seram Sebalik..

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu
Gambar sekadar hiasan

Satu malam ni kami adik-beradik kena kacau

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu
Gambar sekadar hiasan

Masuk je bilik tak bagi salam.. terus baring

Seawal ketibaan mereka di bilik hotel, abang kepada lelaki ini sudah berasa lain macam dan terbau sesuatu yang sangat hanyir. Tidak mahu menakutkan anak buah mereka yang tidur di bilik sama, mereka terus mengabaikan perasaan tidak senang itu. 


Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Rasa ada benda terban atas kepala.. semacam bilik ni

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Mak ajak semua pergi pantai.. BBQ

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Anak buah mulut celopar, cakap nak main hantu2

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Bawa anak buah jalan-jalan, tengok penyu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Sampai depan pintu, anak buah aku nampak..

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Bersiap nak tidur, tutup lampu, tingkap terbuka

Pada malam itu, lelaki ini tidak dapat melelapkan matanya kerana merasakan ada makhluk lain di dalam bilik itu yang bersama mereka sepanjang masa. Malah, anak buahnya turut mengadu perkara yang sama apabila dia ada ternampak sesuatu yang bersamanya di dalam selimut. 

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Tiba2 bayang2 macam ni berdiri tepi abang aku

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Anak buah aku meronta2

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Rupanya mak pun rasa tak sedap hati

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Hampir semua hotel.. ada bilik yang ditutup untuk tempahan

Belajar dari pengalaman dan kesilapan, lelaki ini telah membongkar satu rahsia dan tips buat mereka yang ingin melancong dari aspek tempat penginapan. Menurutnya, hampir kebanyakkan hotel memiliki satu bilik yang dikecualikan daripada tempahan. Dan bilik ini biasanya akan dijadikan pilihan terakhir buat mereka yang datang on the spot tanpa sebarang tempahan apabila bilik sudah fully-booked. Oleh itu, adalah disarankan supaya seseorang membuat tempahan lebih awal dan tidak lupa baca doa sebelum masuk ke bilik bagi mengelakkan perkara tak diingini berlaku  


Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Nak masuk bagi salam, baca doa dulu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Sumber: Twitter Thehulkey


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram