Utama Viral Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Diganggu Ketika Bercuti, Lelaki Ini Kongsi Rahsia Elak Dapat Bilik Berhantu

Bila sebut sahaja ‘family day’ atau pergi bercuti, pastinya perasaan gembira dan teruja yang dirasai. Namun lain pula yang dialami oleh lelaki ini dan keluarganya apabila percutian mereka di sebuah hotel di Port Dickson mengalami satu kejadian pelik. Lebih teruk lagi apabila keluarga ini memiliki kelebihan untuk melihat makhluk dari alam ghaib, yang tidak mampu dilihat oleh mata kasar kebanyakkan orang.  

BACA: Guna Kemenyan Buat Asap, Fazura Nampak Kelibat Hantu. Ini Kisah Seram Sebalik..

Gambar sekadar hiasan

Satu malam ni kami adik-beradik kena kacau

Gambar sekadar hiasan

Masuk je bilik tak bagi salam.. terus baring

Seawal ketibaan mereka di bilik hotel, abang kepada lelaki ini sudah berasa lain macam dan terbau sesuatu yang sangat hanyir. Tidak mahu menakutkan anak buah mereka yang tidur di bilik sama, mereka terus mengabaikan perasaan tidak senang itu. 

Rasa ada benda terban atas kepala.. semacam bilik ni

Mak ajak semua pergi pantai.. BBQ

Anak buah mulut celopar, cakap nak main hantu2

Bawa anak buah jalan-jalan, tengok penyu

Sampai depan pintu, anak buah aku nampak..

Bersiap nak tidur, tutup lampu, tingkap terbuka

Pada malam itu, lelaki ini tidak dapat melelapkan matanya kerana merasakan ada makhluk lain di dalam bilik itu yang bersama mereka sepanjang masa. Malah, anak buahnya turut mengadu perkara yang sama apabila dia ada ternampak sesuatu yang bersamanya di dalam selimut. 




Tiba2 bayang2 macam ni berdiri tepi abang aku

Anak buah aku meronta2

Rupanya mak pun rasa tak sedap hati

Hampir semua hotel.. ada bilik yang ditutup untuk tempahan

Belajar dari pengalaman dan kesilapan, lelaki ini telah membongkar satu rahsia dan tips buat mereka yang ingin melancong dari aspek tempat penginapan. Menurutnya, hampir kebanyakkan hotel memiliki satu bilik yang dikecualikan daripada tempahan. Dan bilik ini biasanya akan dijadikan pilihan terakhir buat mereka yang datang on the spot tanpa sebarang tempahan apabila bilik sudah fully-booked. Oleh itu, adalah disarankan supaya seseorang membuat tempahan lebih awal dan tidak lupa baca doa sebelum masuk ke bilik bagi mengelakkan perkara tak diingini berlaku  

Nak masuk bagi salam, baca doa dulu

Sumber: Twitter Thehulkey

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI