Artis Hiburan

Guna Kemenyan Buat Asap, Fazura Nampak Kelibat Hantu. Ini Kisah Seram Sebalik..

Apa yang sering dilihat oleh penonton adalah output yang terhasil daripada sesebuah  filem itu, namun jarang sekali mereka melihat segala kepayahan yang terjadi di belakang tabir untuk menghasilkannya. Menjayakan sebuah cerita bergenre seram bukanlah satu kerja mudah kerana pengarah dan kru perlu bijak bermain dengan senimatografi tertentu bagi mewujudkan kesan yang lebih realistik terhadap filem tersebut. 

BACA: Bekas Tentera Kongsi Pandangan Dari Sudut Berbeza Mengenai Insiden Zulfarhan..

Gambar sekadar hiasan

Ada yang lebih teruk, kru penggambaran sehinggakan  terpaksa berdepan dengan perkara-perkara mistik sepanjang penggambaran melibatkan cerita seram. Itulah yang berlaku terhadap kru yang terbabit dengan penggambaran filem ‘Dend4m Pontianak’ yang dirakam sekitar awal tahun lepas. 

Advertisement

Shooting tempat sama dengan cerita Pontianak Harum Sundal Malam

Antara pelakon utama yang menjayakan watak dalam filem tersebut termasuklah Fazura, Remy Ishak dan Hisyam Hamid. Salah seorang kru filem ini bernama Syada telah mendedahkan antara pengalaman seram dialami kru dan juga pelakon sepanjang penggambaran yang dilakukan di Hulu Langat, Selangor. Pendedahan itu dibuatnya di Twitter melalui satu thread panjang sehingga meraih lebih 9 ribu retweet oleh pengguna Twitter. 

Advertisement

Gambar sekadar hiasan

Tiap2 malam ada barang jatuh, orang ketuk tingkap

Advertisement
Gambar sekadar hiasan

Fazura kata ada seseorang tengah tenung dia

Difahamkan, kru telah menggunakan kemenyan untuk menghasilkan kepulan asap kecil, di mana Syada percaya ia menjadi punca makhluk-makhluk halus itu ‘menyertai’ penggambaran mereka. Ini termasuklah ketika babak Fazura sedang keluar berjalan dengan memakai kebaya merah, seorang kru telah terlihat sesuatu sedang mengikutnya di belakang dan lebih seram lagi, hanya dia seorang sahaja yang ternampak ‘benda’ itu. 

Advertisement

Advertisement

Dengar suara perempuan macam menangis nyaring 

Nampak kain putih terbang kat belakang pokok

Advertisement

Gambar sekadar hiasan

Bayangkan kita orang shoot dalam keadaan macam tu

Gangguan terhadap gadis ini dan kru-kru lain tidak terhenti setakat itu. Sebaliknya mereka terus diganggu pada hari-hari berikutnya terutama sekali ketika hendak merakam babak-babak seram melibatkan kelibat pontianak. 

Advertisement

Sampah2 bertaburan kat dapur 

Advertisement

Sumber: Twitter Syadaabd_, hangat.com

Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram