Utama Gaya Hidup "Berfikir Di Dalam Kotak, Jangan Di Luar.." - Parodi Jihan & Bell...

“Berfikir Di Dalam Kotak, Jangan Di Luar..” – Parodi Jihan & Bell Lawak Habis!

Siapa yang tidak kenal dengan dua orang peserta Maharaja Lawak Mega ini? Bell Ngasri dan Jihan Muse sememangnya pelawak yang cukup popular di tanah air. Selain giat membuat lawak di pentas, mereka turut dikenali kerana lawak ‘parodi’ dalam rancangan temu bual sensasi, MeleTOP. Terbaharu, dia sekali lagi muncul dengan sketsa melakonkan satu isu yang viral baru-baru ini. Ternyata, lawak dua orang selebriti ini tidak pernah mengecewakan. 

BACA: [VIDEO] Tak Tutup Aurat, Suami Yang Tanggung? Ini Jawapan PU Azman Kepada Jihan

Sebelum ini, sebuah berita telah tular dimana sekumpulan pelajar di Mexico terpaksa memakai kotak kadbod di kepala untuk mengelakkan meniru semasa peperiksaan. Perkara itu lantas dijadikan modal untuk Jihan dan Bell berlawak mengajuk isu tersebut.
Pakai kotak masa exam 

Dalam video kali ini, Jihan yang melakonkan watak sebagai guru telah mengarahkan anak muridnya iaitu Bell untuk memakai kotak semasa menjawab peperiksaan. Kononnya nak mengelakkan meniru tetapi lucunya kerana tiada anak murid lain yang menjawab peperiksaan pun semasa itu. 

Berfikir di dalam kotak, jangan di luar – Jihan

Jika kita mengikuti segmen Parodi MeleTOP, dua orang pelakon ini sentiasa tampil dengan dialog-dialog yang ‘pecah’ apalagi mimik muka mereka yang menjiwai setiap karakter yang dibawa telah mengundang kelucuan. Tambahan lagi, kreativiti mereka memasukkan unsur ‘talian hayat’ dan sebagainya menjadikan ianya lebih disukai.
Gelagat mereka berdua ternyata telah membuatkan netizen terhibur. Rata-ratanya memberikan komen yang positif dan memuji kedua-dua pelakon komedi itu kerana berjaya memberikan gelak tawa kepada penonton. Video tersebut telah mendapat 5 ribu views dan lebih 200 likes setakat ini. 

“Berdekah aku.. berfikir dalam kotak”

Sumber: Facebook Astro Awani & Youtube MeleTop
Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI