Artis

Berdepan Komplikasi Kesihatan Termasuk Anxiety, Diana Danielle Akhirnya..

Berdepan Komplikasi Kesihatan Termasuk Anxiety, Diana Danielle Akhirnya..

Sharing is caring!

Banyak masalah kesihatan yang disebabkan oleh anxiety atau nama mudahnya ialah gangguan keresahan. Sebelum ini, ada beberapa nama artis pernah dipalitkan dengan masalah ini tetapi terbaharu seorang artis yang juga ibu kepada dua anak ini mengaku menghadapi penderitaan yang sama. Diana Danielle memberitahu perkara tersebut melalui posting di Instagram miliknya. Katanya, dia telah menghadapi masalah itu sejak dua minggu yang lalu. 

BACA: Emosi Saya Koyak! Wanita Kongsi Pengalaman Hidap Panic Attack Masa Hamil

Berdepan Komplikasi Kesihatan Termasuk Anxiety, Diana Danielle Akhirnya..

Daripada paparan tersebut, isteri kepada pelakon dan pengarah terkenal ini terpaksa menerima rawatan segera kerana masalah itu semakin merisaukan. Pada awalnya, pelakon ini dapat merasakan tubuh badannya mula menunjukkan simptom-simptom seperti kurang selera makanan, gangguan insomnia dan kepeluhan melampau.

View this post on Instagram

I had what seems like an anxiety attack that started about 2 weeks ago, symptoms propped up one after another, excessively sweaty palms, severe insomnia, racing heatbeat, restlessness, loss of appetite. I knew it was impending on me but I thought I could fight it. 3 days ago I started having asthmatic symptoms, tightening of the chest and very shallow breathing, today my ribs and the muscles around my back are starting to ache from just trying to get a full breath. So right now I’m still struggling to breathe with ease… once I recover I’d like to share my experience with hopes that it’ll be helpful if anyone out there is going through the same thing. Anxiety is F-ing real, and it F-ing hurts and affects your livelihood. Imagine taking half breaths for 3 days? It just feels like you’re drowning in your own body. . . i know i look happy in the video; i normally am a cheerful girl but today I broke down crying a couple of times sebab nafas tak puas. So it’s not an easy few days — but let’s see how this subsides. InsyaAllah…

A post shared by Diana Danielle (@dianadanielleb) on

 

Saya tahu ia akan berlaku kepada saya tetapi saya fikir boleh melawannya


Pelakon Gol & Gincu ini juga memaklumkan yang dia sebenarnya dapat merasakan kesihatannya akan menjadi lebih teruk tetapi hanya mengendahkan perkara tersebut. Namun, keadaan menjadi lebih teruk apabila tiga hari lepas dia terpaksa dibawa ke pusat rawatan kerana mengalami asma, penyempitan dada dan nafas yang cetek. 

Saya masih berjuang untuk bernafas dengan mudah

Tambahnya, dia menanggung kesak1tan yang amat mencabar apabila dia sukar untuk menarik nafas malah keadaan itu telah membuatkan dia rasa seperti Iemas dalam badan sendiri. 

Saya biasanya seorang yang ceria tetapi hari ini saya tidak berhenti menangis beberapa kali sebab nafas tak puas. Jadi, ini bukan hari yang mudah tetapi mari kita lihat bagaimana penyembuhan ini. InsyaAllah ..


Berdepan Komplikasi Kesihatan Termasuk Anxiety, Diana Danielle Akhirnya..

Dalam video yang turut diselitkan, pelakon itu nampak tenang memakai bantuan pernafasan walaupun dia sebenarnya begitu ralat dengan keadaannya sehingga dia menangis beberapa hari kerana masalah tersebut. Lantaran khabar berkenaan, pengikut dan rakan-rakan artis telah membanjiri bahagian komen memberikan kata-kata semangat dan mendoakan kesembuhannya. 

Berdepan Komplikasi Kesihatan Termasuk Anxiety, Diana Danielle Akhirnya..

Sumber: IG Diana Danielle

 


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram