Viral

[VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas

[VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas

Sharing is caring!

Bagi sesiapa yang pernah menuntut ilmu di sekolah jenis berasrama, pastinya anda sudah mencipta 1001 kenangan dengan rakan masing-masing kan? Daripada makan, tidur, membuat tugasan serta bersukan, semuanya dilakukan bersama sehingga terjalinnya satu ukhuwah luar biasa. Sebab itulah apabila sampai pada tahun-tahun terakhir, rata-rata akan berasa sebak kerana semua bakal tinggal memori sahaja.

BACA : Konon Jadi Orang Last Blah Dari Hostel, Akhirnya Sebak Lihat Rakan Menghilang

Kami tak tidur sebab tengah sharing moment

Mungkin itu juga ungkapan yang sesuai dikatakan apabila melihat sekumpulan pelajar lelaki ini gagal menahan sebak pada hari terakhir tinggal di asrama. Seorang pemuda dengan akaun Twitter @rafizabalaga telah berkongsi rakaman video berdurasi seminit lebih sehingga berjaya merobek jiwa netizen. Dedahnya, mereka ketika itu sedang sibuk menghabiskan masa terakhir sebelum masing-masing berpisah membawa haluan baru. Dalam masa sama, mereka tidak menyangka salah seorang rakan telah ‘menghilang’. 


Tiba-tiba kawan kau hilang sekelip mata

Apabila dicari, mereka terus ‘barai’ apabila rakan tersebut rupanya sedang melepaskan sebak sambil bermain gitar di dalam tandas. Entah apakah sebab sebenar pemuda itu memilih untuk menyanyi di dalam tandas, namun nyanyian itu masih menyentak jiwa rakannya yang lain. Nampaknya, kumpulan pelajar ini benar-benar berat hati dengan perpisahan yang berlaku selepas 5 tahun hidup ‘sebumbung’ bagaikan sebuah keluarga.

[VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas [VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas [VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas [VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas

Bila dengar dia nyanyi, sumpah rindu kawan asrama

Bukan sahaja mendapat ribuan retweet malahan netizen juga sebak dengan situasi tersebut. Selain memuji kelunakan suara pemuda yang bermain gitar itu, ada juga yang berkongsi pengalaman melalui fasa perpisahan sewaktu zaman asrama suatu ketika dahulu.


[VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas [VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas [VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas

Sumber : Twitter Kang Daniel


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Erin Sakura di https://t.me/erinsakura

[VIDEO] Barai Hayati Detik Last Di Hostel, Tiba-Tiba Member ‘Ghaib’ Ke Tandas

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram