Utama Viral Anak Tak Reti Buat Tangan Spiderman, Idea Ibu Ini Amat Kreatif...

[VIDEO] Anak Tak Reti Buat Tangan Spiderman, Idea Ibu Ini Amat Kreatif & Lucu!

Sejak kebelakangan ini, terdapat banyak program hiburan dari luar negara yang semakin mendapat tempat di hati dalam kalangan masyarakat seantero dunia. Antaranya adalah watak adiwira atau superhero yang mempunyai kuasa luar biasa dalam membanteras kejahatan yang sangat cenderung untuk memberi pengaruh, terutamanya kepada golongan kanak-kanak untuk menjadi kuat seperti mereka di dunia nyata.

BACA: Gelagat Lucu Ropie Dan Man Nyanyi Lagu Dato Siti Nurhaliza Buat Ramai Terhibur

Gambar sekadar hiasan

Menerusi sebuah video yang tular di laman Twitter baru-baru ini, seorang budak lelaki bernama Euri dari Filipina ini sangat meminati watak Spiderman. Namun oleh kerana usianya baru sahaja memasuki umur 2 tahun, dia tidak mampu untuk melakukan g4ya tangan seperti yang sering ditonjolkan oleh superhero terbabit.
Demi memenuhi permintaan anaknya itu, ibunya Zianne Tremedal telah mendapat satu idea mudah untuk membantu anaknya melakukan g4ya tangan tersebut.

Dia nak sangat tahu cara buat tangan seperti Spiderman tapi dia tak mampu untuk genggam beberapa jarinya. Jadi saya dah fikirkan cara yang mudah untuk dapatkannya…

Menggunakan pita pelekat atau salotape, Zianne ‘membalut’ tangan kanan anaknya itu, sehinggalah terbentuk g4ya tangan Spiderman yang diidamkan itu. Menariknya, budak lelaki itu diam sahaja sepanjang proses tersebut dan sangat gembira selepas dapat melakukannya!

Foto tangan kecil Spiderman
Muka excited dah dapat buat tangan Spiderman

Mendapat hampir 300 ribu tontonan sejak video itu dimuatnaik beberapa hari lepas, netizen dari seluruh dunia terhibur dengan gelagat si ibu yang mengusik anaknya itu.

Euri mahu berterima kasih kepada mereka yang menonton dan menghargai dirinya. Dia sayang anda semua!
Sumber: Twitter yourmaiken

Artikel Popular