“Tak Sia2 Tolak Lelaki Honda” – Wanita Bahagia Hidup Susah Senang Dengan Suami

Di sebalik kejayaan atau kehebatan seorang suami, berdirinya seorang wanita yang memberi sokongan kepadanya. Siapalah kita untuk menafikan fitrah manusia, yang mana hidup kita di dunia ini saling memerIukan antara satu sama yang lain demi keharmonian diri dan juga keluarga. Namun antara penyebab berlakunya masalah dalam kalangan suami isteri atau pacaran pada masa kini adalah terlalu mementingkan hal lain seperti material berbanding sifat yang dimiliki oleh partner masing-masing.

BACA: Kawan Baik Wanita Dah Jadi Isteri Orang, Lelaki Ini Luah Ucapan Sebak!

Kereta ni lah yang jadi saksi percintaan kami! Tak sia-sia tolak cinta lelaki Honda

Advertisement

Menerusi posting yang dibuat oleh Puan Aien Suraya baru-baru ini, dia berkongsi pengalaman lampau ketika mula-mula mencari bakal suami untuk dijadikan peneman sehingga ke akhir hayat nanti. Walaupun hanya kereta yang boleh dianggap agak usang ini, dia tetap bersyukur kerana dapat merasai moment susah senang bersama imamnya itu.

Advertisement

Pilih la hati yang ikhlas…bukan kemewahan di depan mata

Ujarnya lagi, menempuh hidup bersama-sama itu lebih indah kerana kita juga berpeluang untuk mengenali perangai sebenar orang yang kita cintai. Malah, wanita yang berasal dari Kelantan ini turut berkongsi bahawa setiap orang perlu ikhlas dalam menerima kehadiran seseorang dalam hidup terlebih dahulu barulah hubungan itu akan berpanjangan. Berkat setia ketika waktu susah itulah yang membawa rumah tangga mereka hingga ke kehidupan yang sekarang ini.

Advertisement

Rezeki Allah ni tak cepat & lambat.. tapi tepat pada masanya

Advertisement

Advertisement

Sumber: FB Aien Suraya

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement
Advertisement