Artis Hiburan Keluarga

“No More Sour, Absolutely Correction”- Netizen Berdekah Tengok Laila Move On

“No More Sour, Absolutely Correction”- Netizen Berdekah Tengok Laila Move On
Rasaflix

Sharing is caring!

Drama komedi popular ‘Kampung People’ yang ditayangkan di TV3 kini sudah hampir ke penghujungnya. Karya garapan pengarah Wan Hasliza ini telah berjaya mencetuskan fenomena bukan sahaja di televisyen malahan respon luar biasa di media sosial. Kalau 2 hari lepas juga sempat tular di laman Twitter klip video babak di mana Laila dipujuk oleh ayahnya selepas kecewa mendengar berita pertunangan Jaafar dan juga Hanis, episod semalam pula menunjukkan kebangkitan gadis berkenaan.


BACA: [VIDEO] Kecewa DenganJekfer, Netizen Sayu Tengok Scene Daddy Pujuk Laila

Mood Laila kembali ceria 

Episod yang telah ditayangkan semalam nyata berbeza apabila Laila kembali ceria dan ‘gila-gila’ seperti sebelum ini. Selepas meluahkan segala perasaan kecewa tersebut kepada si bapa, dia merasa lebih kuat dan juga bersedia untuk move on daripada kesedihan tersebut. Gadis berkenaan juga dilihat lebih positif dan sempat bergurau senda bersama ahli keluarganya. 

“No More Sour, Absolutely Correction”- Netizen Berdekah Tengok Laila Move On

“No more sour-sour, absolutely correction”

Walaupun terkejut dengan perkara itu yang bertukar dalam hanya satu malam, namun mereka nampak gembira apabila melihat keadaan gadis tersebut. Keceriaan Laila terpancar dengan jelas apabila dia dilihat menari dan juga menyanyi sebelum ditegur oleh si ibu. Watak ibu yang dibawakan oleh Elly Mazlein ternyata membuat penonton berdekah tatkala dia mengeluarkan dialog berbunyi “No more sour-sour, absolutely correction” untuk anaknya itu. 


View this post on Instagram

U look so happiness this morning agitchuuuuuu.. happiness hadeeeeeee 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 . Apaaaaa Da episode 12 .. ohhh nooooooo 8 January last episode 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 . Keluarga #anehaneh akn menghantui anda bermula mlm ni .. slot lestary.. setiap rabu hingga Jumaat.. jam 9mlm hanya d #Tv3 agitchuuuuuu . Rugi klu x tgk .. anda akn ketawa sepnjng masa sbab #kampungpeople ni smua orgnya #anehaneh 🤣🤣🤣🤣 . Yg tgh besedih, yg tgh stress, yg tgh rengsekkkk, yg tgh marah.. yg tgh sunyi, yg tgh sakit hati, yg tgh lapa ,mehhhh tgk #kampungpeople .. pasti buat anda sakit perut ketawa smpai muka jd biru ala ala lebammmm camtoooo haaaaa 🤣🤣🤣🤣🤣 . Jgn lupa tau mlm ni .. 9mlm di #Tv3 #kampungpeople pommmmm❤❤❤ . @dramasangat #dramasangat #TV3Malaysia #KampungPeople #Lestary #13Episode

A post shared by ELSefhia (@iamellymazlein) on

Mommy dengan Lailer sama je, bikin pecah perut

Setelah menonton episod tersebut, rata-rata netizen terhibur dengan adegan yang dibawakan oleh ibu dan anak itu. Tak kering gusi penonton dibuatnya apabila melihatkan Laila yang kembali ‘energetic‘ seperti biasa. Memandangkan drama tersebut bakal berakhir, ramai juga yang meminta untuk ia dilanjutkan lagi kerana berjaya menghiburkan penonton. 


“No More Sour, Absolutely Correction”- Netizen Berdekah Tengok Laila Move On “No More Sour, Absolutely Correction”- Netizen Berdekah Tengok Laila Move On “No More Sour, Absolutely Correction”- Netizen Berdekah Tengok Laila Move On

Sumber: Instagram Elly Mazlein & Youtube TV3 Malaysia 

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

“No More Sour, Absolutely Correction”- Netizen Berdekah Tengok Laila Move On

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram