Artis Berita Semasa

“Muda-Muda Dah Ajal”- Achey Selar Ejen Insurans Ambil Kesempatan Pemergian Abam

Meskipun jasad Allahyarham Syed Umar Mukhtar Syed Mohd Ridzuan telah selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pasu, Gombak selepas Maghrib semalam, namun pemergiannya nyata masih lagi menjadi perbualan rata-rata masyarakat. Selain lawak jenakanya bakal dirindui, sifat peribadi mulia Abam Bocey yang diceritakan oleh ahli keluarga sememangnya menjadi inspirasi kepada ramai pihak terutamanya teman selebriti rapat iaitu Achey dan Fad.

BACA: Malam Pertama Isteri Abam Tidur Tanpa Suami Di Sisi, Fad Pula Tak Lalu Makan..

Advertisement
View this post on Instagram

#yangterindah #kitabaikramaisayang #bocey

A post shared by achey Bocey 013-6408967 (mngr) (@acheykintangkintung) on

Advertisement

“Muda-muda dah ajal..”

Walau bagaimanapun, baru-baru ini pemergian pelawak berusia 32 tahun itu didakwa telah dicemari dengan satu taktik penjualan insurans oleh individu tak bertanggungjawab. Menerusi kapsyen yang ditulis oleh pihak terbabit, dia seolah-olah menyindir Allahyarham sambil menyenaraikan kesemua situasi yang berkait rapat dengan pengurusan wang apabila seseorang telah menghembuskan nafas terakhir. Posting berkenaan kemudiannya menjadi tular di laman sosial Facebook sekitar semalam.

Advertisement

Aku takkan cari…cuma jadikan iktibar

Terpanggil dengan isu tersebut, Achey telah memuat naik respon peribadinya di laman Instagram sebentar tadi. Jauh di sudut hatinya, dia memang tersinggung dengan tindakan yang dibuat oleh penjual insurans itu kerana mengambil kesempatan atas berita kehilangan tersebut. Namun dia memegang nasihat Abam agar sentiasa berprasangka baik supaya disayangi ramai orang.

Advertisement

Hebatnya marketing…orang lain pun cari rezeki tapi cara biar betul

Gara-gara isu berkenaan juga, ramai rakan artis dan peminat-peminat Bocey meluahkan rasa tidak puas hati atas cara marketing yang digunakan seperti dalam pendedahan tersebut. Selain berteraskan keuntungan semata-mata, strategi itu juga dikatakan tidak menjaga sensitiviti insan yang rapat dengan Allahyarham Abam. Oleh sebab itu, rata-rata mereka juga berharap agar tindakan sebegini tidak diulangi oleh mana-mana pihak pada masa akan datang.

Advertisement

Sumber: FB Khairul Adzwan Nasir & IG acheykintangkintung

Advertisement

Advertisement

Youtube

Facebook

Telegram