Cinta & Perhubungan Viral

Lepas Jumpa Kakak Ipar, Gadis Bengang Bila Tahu Perangai Sebenar Abang Sendiri

Perkenalan selama bertahun-tahun sebelum bernikah tidak menjanjikan kebahagiaan dalam rumah tangga. Sama juga isunya andai kata suami atau isteri masing-masing mempunyai perangai buruk, tidak semestinya selepas berkahwin mereka akan berusaha untuk berubah. Bagi sesetengah orang, sikap buruk mereka semakin menjadi-jadi sehingga menjadi beban yang memenatkan sesebuah hubungan. Mungkin itu juga yang terpaksa dihadapi seorang wanita ini tatkala terpaka hidup dengan suami persis biawak hidup.

BACA : Nikahi Lelaki Gaji Rendah Walau Mak Tak Restu, Akhirnya Sendiri Menyesal Teruk

Kasihan dekat kakak ipar…Aku memang menyirap sangat

Kisah berkenaan mula dikongsikan menerusi Twitter seorang gadis yang dipercayai adik ipar kepada wanita berkenaan. Bagi gadis muda ini, dia merasa sangat kasihan kepada nasib malang kakak iparnya itu apabila abang kandungnya sendiri dilihat sebagai suami tidak bertanggungjawab. Sudahlah sarat hamil dan menanti detik bersalin kurang beberapa bulan lagi, wanita itu hanya dibiarkan berjalan sendiri ke stesen tren berdekatan untuk pergi ke tempat kerja manakala suaminya sedap ‘membuta’ di rumah.

Advertisement

Gambar sekadar hiasan

Ayah ada bagi peluang kerja kat Abang, tapi dia tak guna…

Meskipun itu merupakan rumah tangga abang kandungnya sendiri, namun gadis berkenaan merasa lebih baik sekiranya mereka berdua berpisah demi kebaikan kakak iparnya. Rupanya sebelum ini, wanita berkenaan pernah nekad untuk berpisah supaya tidak terperangkap dalam rumah tangga toksik itu lagi. Namun hasrat itu tergendala apabila mendengar rayuan dan janji daripada bapa mentua kononnya anak sendiri akan berubah.

Advertisement
Gambar sekadar hiasan

Kalau ikutkan biadap, memang dah maki dia

Namun segala janji hanya tinggal kata-kata bagaikan abu di atas tunggul. Suaminya terus bersikap tidak bertanggungjawab dan mula mengharapkan isterinya bekerja demi menjana ekonomi keluarga. Kata gadis ini, dia sangat-sangat geram kerana terpaksa menyaksikan sendiri perangai buruk itu dalam keluarganya.

Gambar sekadar hiasan

Sumber : Twitter Rice Bunny

Advertisement
Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram