Viral

Kacak Persis Pelakon Thai, Watak Jaafar Dalam ‘Kampung People’ Pikat Penonton

Kacak Persis Pelakon Thai, Watak Jaafar Dalam ‘Kampung People’ Pikat Penonton
Rasaflix

Sharing is caring!

Selain jalan cerita yang dekat dengan masyarakat serta menghiburkan, keberkesanan para pelakon dalam menggalas karakter masing-masing nyatanya menyumbang kepada populariti drama ‘Kampung People’. Hangat bersiaran sebanyak 8 episod, karya Wan Hasliza Wan Zainuddin ini bukan sahaja menampilkan barisan pelakon lama malahan bakat-bakat muda dalam industri hiburan Malaysia. Salah seorang yang dimaksudkan adalah pelakon baru bernama Hun Haqeem.

BACA : Sofea Digelar Bodoh Sebab Naif Pasal Leher Merah Rupanya Ada Isi Tersirat

Salah satu penarik untuk terus tonton ‘Kampung People’

Membawa watak seorang jejaka kampung iaitu Jaafar atau ‘Jakfer’, siapa menyangka kelibatnya dalam drama kali ini menarik perhatian penonton khususnya golongan wanita. Bukan sahaja menggalas karakter dengan begitu berkesan, rupa paras kacak pelakon berusia 21 tahun ini juga menjadi faktor utama mengapa namanya terus disebut-sebut sepanjang drama ini bersiaran. Menjengah ke ruangan Twitter seorang individu bernama Nabila Sulaiman juga, dia sempat berkongsikan perkara berkenaan.

Kacak Persis Pelakon Thai, Watak Jaafar Dalam ‘Kampung People’ Pikat Penonton

Wajah persis aktor Thailand

Menurut perkongsian itu, dia menyifatkan rupa Hun Haqeem adalah persis ala-ala aktor berketurunan Thailand. Mungkin juga senyuman berlesung pipit ditambah dengan kulitnya yang cerah membuatkan ramai mempunyai pendapat sedemikian rupa. Dalam drama ‘Kampung People’, Jaafar nampaknya boleh dikatakan sudah terpikat dengan gadis bernama Laila/Ruziah (lakonan Riena Diana).


Kacak Persis Pelakon Thai, Watak Jaafar Dalam ‘Kampung People’ Pikat Penonton Kacak Persis Pelakon Thai, Watak Jaafar Dalam ‘Kampung People’ Pikat Penonton

Mula jatuh hati walaupun pelik dengan perangai Laila

Walaupun pada awalnya personaliti gadis bandar itu sedikit sebanyak menimbulkan persoalan dalam dirinya, namun dia masih sudi berkawan dan menghabiskan masa bersama di sekitar kawasan kampung khususnya warung makan serta kebun. Tidak ketinggalan, aksi pemuda tersebut yang cuba melindungi adik gadis berkenaan daripada diganggu rakan-rakannya turut mengundang ketawa ramai pada episod semalam.

Melting tengok Jakfer ni

Rata-rata netizen berdekah dengan reaksi serupa ‘gangster’ yang terpancar pada mimik wajah pelakon kacak ini semalam. Walaupun membuat wajah melucukan, namun masih ramai yang memuji kekacakan pemuda kelahiran Kedah ini.


Kacak Persis Pelakon Thai, Watak Jaafar Dalam ‘Kampung People’ Pikat Penonton Kacak Persis Pelakon Thai, Watak Jaafar Dalam ‘Kampung People’ Pikat Penonton Kacak Persis Pelakon Thai, Watak Jaafar Dalam ‘Kampung People’ Pikat Penonton

 

Sumber : Twitter NabilaSulaiman dan Instagram Hun Haqeem

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram