Artis Hiburan Keibubapaan

“Hina Sangat Ke Nurin Mak?” – Penangan Ibu Jahat, Uyaina Habis Dilumur Tepung

Sarat dengan babak air mata, debaran serta moment lucu, siapa saja yang tak suka menonton drama yang diadaptasi daripada novel kan? Terbaru, naskah bertajuk ‘Jujurlah Nikahi Aku’ kian mendapat sambutan yang menggalakkan daripada masyarakat sejak disiarkan pada 27 Januari lalu. Selain gandingan kali pertama antara Uyaina Arshad dan Sean Lee, menariknya ini juga merupakan detik comeback Raja Azura selepas 8 tahun tidak terlibat dalam sebarang drama rantaian. 

BACA: [VIDEO] Camelia Mula Tunjuk Belang, Si Adik Pula Tergugat Tak Dapat Cinta Malik

Advertisement

Kisah gadis cacat yang disisih ramai termasuk keluarga sendiri

Secara ringkasnya, ia mengisahkan tentang gadis istimewa bernama Nurin Asyfa yang dibenci ibu kandungnya gara-gara memiliki sejenis kecacatan. Ramai yang menyisihkan kewujudannya termasuklah ahli keluarga sendiri kecuali Alan, rakan baik sejak di bangku sekolah lagi. Bagaimanapun, perbezaan agama menyebabkan cinta mereka tak dapat bersatu. Selain itu, Nurin turut diminati oleh majikannya kerana dianggap berbeza daripada sebarang wanita yang pernah hadir dalam hidupnya. Akan tetapi, hubungan tersebut ditentang oleh kakaknya pula iaitu Zurin.

Luaran cacat, hati cacat, kepala pun cacat juga

Dalam tayangan episod ke-5 malam tadi, Mak Azah tak berpuas hati apabila mendapat tahu anak kesayangannya gagal mendapat sebarang pekerjaan di syarikat sama Nurin bertugas. Lantaran itu, dia menyalahkan Nurin atas tuduhan dengki serta enggan membantu kakaknya sendiri meskipun telah dijelaskan bahawa keputusan itu terletak pada pihak majikan.

Advertisement

Hina sangat ke Nurin ni mak?

Tak cukup dengan itu, kejadian sama berulang sewaktu Nurin menyediakan lepat pisang bagi memenuhi tempahan orang. Berang apabila segala pembelian barang dapur diungkit oleh anaknya, Mak Azah ‘naik hantu’ dan sanggup melumurkan adunan kuih tradisional tersebut terhadap muka serta tudung Nurin.

Advertisement

Advertisement

Kesian Nurin…rasa nak panggang Mak Azah dalam oven

Rentetan kedua-dua babak tersebut, rata-rata netizen menyatakan reaksi kurang berpuas hati terhadap sikap Mak Azah yang seolah-olah asyik mencari kesalahan anaknya itu. Selain tindakan itu disifatkan sebagai melampau daripada seorang ibu, peminat Uyaina dari Indonesia juga terkesan dengan karakter dipegang Raja Azura.

Advertisement

Sumber: IG uyainaarshad & bambam_studios

Advertisement

Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram