Viral

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya
Rasaflix

Sharing is caring!

“Hello, I’am collector of old money and antique item. Do you have old money for sale?”. Apabila melintasi ruang media sosial khususnya Instagram, pastinya kita sering menemukan komen-komen daripada scammer yang sedemikian rupa. Sekiranya disapa dengan golongan ini, kita haruslah lebih berhati-hati dan tidak mudah tertipu dengan jerat klise mereka. Namun bagi seorang gadis ini, lain pula yang terjadi apabila dia cuba mengusik manja seorang pengumpul duit lama berkenaan.

BACA : Tahan Orang Bagi Alasan Sama Demi Dapat Duit, Ramai Dakwa Budak Ini Kaki Scam

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya
Gambar sekadar hiasan

Aku dah jumpa Mat Salleh nak buat boyfriend

Kisah lucu itu dikongsikan menerusi Twitternya semula sehingga meraih hampir 30,000 jumlah retweet daripada netizen. Menurut kapsyen yang ditulisnya, dia berseloroh kononnya bakal berpindah ke luar negara kerana berjaya memikat pemuda Mat Salleh berkenaan. 

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya

Awak lagi cantik daripada gadis di negara saya

Dalam thread berkenaan, dia sempat berkongsikan beberapa perbualan yang terjadi bersama lelaki tersebut. Meskipun sudah mengetahui tujuan lelaki itu yang hanya mahu menjerat orang dengan taktik sama, gadis ini mula berpura-pura kononnya telah terjatuh hati. Tidak cukup dengan itu, scammer tersebut sempat pula berkongsi rasa gusar memandangkan hubungan mereka bakal menjadi LDR (Long Distance Relationship) kelak.

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya


Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya
Gambar sekadar hiasan

Tanpa disangka-sangka, gurauan yang direka oleh gadis itu seolah-olah bertukar realiti apabila lelaki berkenaan mula memberikan respon positif. Bahkan semakin lama berbual di ruangan DM Instagram, dia mengambil serius segala mesej tersebut. Namun jelas gadis ini, niatnya hanyalah mahu bergurau dengan golongan yang terkenal dengan kegiatan penipuan duit syiling lama ini.

Pengabisnya, aku takkan chat dia balik. Takutlah Mak nak kena scam hahahahhaha.


Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya

Tiba-tiba dia layan aku macam girlfriend betul-betul pula. Allah aku tak kuat.

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya

Dia serius nak couple dengan aku. Sumpah aku jatuh hati dengan dia. tapi aku takutlah. Sebenarnya aku saja nak hiburkan hati je.

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya

Sumber : Twitter Nuraziera

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Gadis Try Mengurat ‘Old Money Collector’, Bila Dah Terpikat Seram Pula Jadinya

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram