Utama Gambar Mahu Hari Bahagia Anda Lebih Unik? Cubalah 7 Tema Photoshoot 'Rare'...

[FOTO] Mahu Hari Bahagia Anda Lebih Unik? Cubalah 7 Tema Photoshoot ‘Rare’ Ini!

Aktiviti bergambar merupakan acara yang paling ‘epic‘ sebaik berkahwin. Sekarang, semua couple mahukan gambar kahwin yang menarik dan berlainan untuk koleksi hari bahagia mereka. Tambahan pula, zaman media sosial sekarang membuatkan semua orang berlumba-lumba untuk berkongsi gambar peribadi di akaun masing-masing. Tidak hairanlah jika ada couple yang sanggup mengupah jurufoto yang mahal untuk dapatkan hasil yang menarik.

BACA: Biarpun Filem Kamera Rosak, Tapi Hasil Foto Punya Makna Menyentuh Perasaan

Sebenarnya, cameraman bukanlah elemen yang paling penting dalam penghasilan gambar kahwin sebaliknya idea yang kreatif dan unik itu akan menjadikan segalanya lebih menarik. Berikut adalah 7 idea photoshoot kahwin yang anda perlu tahu!




Simple tetapi kreatif

Jangan meletakkan effort yang terlalu tinggi untuk gambar kahwin. Kadang-kadang, bersederhana itu akan menjadikan foto anda lebih cun. Tak percaya? Tengok gambar-gambar ini!

Tak pernah dibuat orang

Buat satu percubaan berani untuk hari bahagia anda. Contohnya, lakukan aksi lagak ngeri atau sebarang perbuatan yang membuatkan orang berkata ‘Wow’!

Comel & Melucukan

Lucu juga merupakan satu tema yang anda perlu cuba pada hari bahagia nanti. Janganlah asyik nak main ‘mood’ cinta dalam tema anda, tak salah cuba tema yang boleh menghiburkan hati anda sendiri.

Konsep seram

Mungkin tak ramai nak buat tema macam ni. Bukan apa, takut lari pula orang melihatnya. Namun sebenarnya ada je cara mistik dalam gambar kahwin yang boleh anda cuba.




Mandi hujan

Bukan selalu mandi air hujan, bukan? Jadi bolehlah perkara ini waktu hari photoshoot anda. Jangan sampai demam pula gara-gara mandi hujan!

Penat berdiri? Cuba baring

Setakat berdiri atau duduk, benda tu dah biasa sewaktu gambar kahwin. Anda cuba beritahu juru foto yang anda mahukan gambar dalam keadaan baring pula. Mesti best!

Bergambar guna cermin

Biasanya anda berhias depan cermin tapi kali ini gunakan cermin sebagai prop tambahan dalam foto anda. Mesti gempak habis.




Sumber: says.com & Tiedtheknot

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI