Viral

[FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’

[FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’
Rasaflix

Sharing is caring!

Wanita zaman kini lebih gemar menghabiskan masa berpantang di kampung halaman masing-masing untuk merasai semula jagaan daripada ibu kandung mahupun mentua sendiri. Tambahan pula, suasana di kampung lebih tenang jika hendak dibandingkan dengan kawasan bandar. Apabila isteri bersalin, anak yang dilahirkan itu merupakan hadiah istimewa dan rahmat dalam rumah tangga. Namun dalam menghargai pengorbanan bermakna tersebut, seorang suami ini telah membuat kejutan besar kepada isterinya.

BACA : Isteri Tu Jantung Rumah Tangga, Kalau Dia Bersedih Suami Gembirakanlah Semula

Surprise makeover…Bertuah betul si isteri

Kisah menggembirakan itu mula menjadi tular menerusi perkongsian seorang wanita bernama Khairunnisa Hamza yang dibuat sejak beberapa minggu lalu. Menurutnya, wanita yang berpantang itu sudah tinggal di kampung selama 3 bulan sebelum menerima kejutan ‘rumah baru’ daripada ‘Encik Suami’. Siapa menyangka dalam tempoh rehat berkenaan, suaminya dalam diam merancang untuk membuat transformasi secara 360 darjah kepada kediaman mereka.


[FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’

Lanskap lama agak suram dan pudar

Melihat semula lanskap lama rumah berkenaan, memang jelas kelihatan ruangnya agak sempit ditambah dengan deretan pelbagai perkakasan rumah khususnya di bahagian dapur. Warna dinding serta lantai yang berona pucat¬† juga seaka-akan ‘menutup’ keluasan ruang kediaman itu. Namun dengan kuasa transformasi, semuanya menghasilkan satu dimensi baru yang cukup luar biasa.

[FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’

[FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’

Setiap sudut rumah nampak indah sekali

Jika diperhatikan lanskap yang sudah menerima nafas baru itu, nyatanya ia nampak lebih menenangkan dan luas. Tambahan pula, penggunaan lampu, pasu bunga serta bingkai gambar membuatkan setiap inci ‘rumah baru’ ini nampak indah sekali. Jelas Khairunnisa lagi, wanita tersebut benar-benar gembira dengan kejutan istimewa itu.


Memang menangis si isteri apabila melangkah masuk rumah. Siap undur balik sambil dukung bayi takut tersalah rumah.

[FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’ [FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’

Sumber : Facebook Khairunnisa Hamza

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


[FOTO] Bini Berpantang Di Kampung, Bila Balik Suami Surprise Bagi ‘Rumah Baru’

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Erin Sakura

Install
×