Utama Berita Semasa "Dah Jual, Baru Beritahu Tak Boleh" - Bapa Kesal Peniaga Jadi Punca...

“Dah Jual, Baru Beritahu Tak Boleh” – Bapa Kesal Peniaga Jadi Punca Anak Derita

Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama akaun Salahuddin Haris telah berkongsi pengalaman tragedi yang menimpa anaknya, Asha Azaleah Natasha Nathan berusia 6 tahun akibat memakan makanan ringan. Sejurus tragedi menimpa anaknya, dia terkejut kerana rupa-rupanya makanan itu tidak mempunyai kelulusan KKM. Perkara itu telah mengundang ancaman kepada anaknya yang terpaksa dikejarkan ke pusat rawatan selama empat hari. 

BACA: Doktor Dah Sahkan.. – 10 Hari Dilahirkan, Isteri Ali Puteh Akhirnya Buka Mulut

Kredit foto Harian Metro

Mengulas lanjut tentang kejadian tersebut, Salahuddin memberitahu dia membeli makanan ringan tersebut di sebuah kedai berhampiran rumahnya di Taman Sri Gombak pada jumaat yang lalu. Tidak pernah menyangka bahawa kotak berisi coklat, gula-gula dan mainan itu telah menyebabkan kejadian tidak diingini kepada anaknya. 

Muntah dan cirit birit

Tambahnya, dia membeli makanan ringan tersebut hanya untuk memenuhi permintaan anaknya kerana menginginkan makanan yang terdapat dalam kotak makanan tersebut. Namun lain pula ceritanya kerana pada hari yang sama Asha telah mengalami muntah dan cirit birit. 
Berjumpa peniaga tersebut

Lantaran itu, dia telah berjumpa dengan peniaga tersebut kerana berasa ragu-ragu dengan produk makanan ringan terbabit kerana makanan itu mempunyai logo halal tetapi tidak mempunyai kelulusan daripada pihak KKM. Selepas berjumpa dengan peniaga itu, dia berasa geram kerana baru diberitahu yang makanan itu sebenarnya tidak boleh dimakan.

Lebih membimbangkan kerana penduduk setempat menerusi Kumpulan WhatsApp memberitahu makanan ringan itu turut dijual di depan kawasan sekolah. Perkara itu membuatkan dia mahu berkongsi kepada pengguna Facebook yang lain supaya berwaspada dengan makanan yang tiada kelulusan KKM. 

 

Sumber: Facebook Harian Metro & Salahuddin Haris
Artikel Popular