Inspirasi

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan
Rasaflix

Sharing is caring!

Semasa ha1d, kebanyakan perempuan akan moody kerana sentiasa s4kit. Kalau manusia yang normal boleh bercakap, mengadu dan sebagainya, tapi lain pula kisahnya pada kanak-kanak autism. Baru-baru ini, Hammad Zamakhshari (Bengah) memuat naik video reaksi dan turut menceritakan keadaan Cik Pia semasa datang bulan. Bengah dan adik istimewanya itu pernah dikenali kerana sikap penyayang abangnya sehingga kisah mereka pernah menjadi inspirasi ramai .

BACA: Sebak! Ibu Berkelulusan Universiti Dari UK Pilih Jadi Suri Rumah, Tapi

Akrabnya Bengah dan Cik Pia

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan


Menurut Bengah, Cik Pia berdegil untuk ikut makan luar walaupun tengah kes4kitan. Akibat dari itu, Cik Pia menolak kesemua makanan dan hanya minum sedikit air sejuk dan muntah selepas itu.

Tak sihat tapi degil nak ikut juga

View this post on Instagram

“Period Pain” . Sakit datang bulan dekat anak istimewa ni.. abang kongsi pengalaman yang baru kejap tadi ni terjadi la. Bengah keluar makan dengan keluarga.. bawa Ayah makan nasi arab kat food truck dekat dengan rumah. dah lama tak bawa Mak Ayah makan luar. Cik Pia ikut sekali.. nampak dia memang tak sihat tapi NAK JUGA IKUT. . Bermula lah dugaan kecil pada keluarga ini.. Cik Pia sakit perut. Akak cakap Cik Pia tengah datang bulan. Period pain laa.. memang angin Cik Pia lain la. Makanan yang dah dibeli semua tadi dia tolak tepi kecuali keropok kentang katanya boleh bawa balik rumah. hehe.. pandai ye? selamat bawa balik keropok. . Habis dia melawan sakit perut tu. berhempas pulas menahan kesakitan.. dia muntah ditempat kejadian.. Cik Bunge dengan pantas sediakan beg plastik akak @asyamohdnoor dengan segera dan dari awal dah standby sebelah Cik Pia. Aku tergamam jap.. tak marah dan tak rasa malu apa.. cuma kesian dengan adik istimewa ni. Kita nak marah dia tak boleh.. dah cakap dah tadi jangan ikut.. JANGAN IKUT. Kau degil betul ya wahai adik… . Mak dan Ayah senyum je.. akak yang uruskan semua. masa Bengah rakam video ni nak bagi dia kentang goreng, ayam gunting spicy dengan hotdog cheese yang Cik Pia pesan.. lepas dia muntah perut sakit. Bengah la kena habiskan 😅 . Sakit Period Pain ni tak boleh bawak bincang… kesian adik abang. . #AbangYangPenyayang #KesayanganAlam

A post shared by Hammad Zamakhshari (Bengah) (@makhlokmacho) on

Tahan s4kit

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Minum air untuk legakan s4kit
Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Sampai berair mata

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Orang ramai yang ternyata prihatin menegur tindakan Bengah yang menghulurkan air sejuk kepada Cik Pia. Netizen yang tersentuh hati dengan perkara tersebut tidak terlepas memberikan pesanan dan tips buat Bengah untuk membantu Cik Pia.

Memang s4kit sampai terguling-guling
Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Minum air atau susu hangat bagus

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan


Elakkan air sejuk dan bagi air kelapa

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Urut betis bahagian tengah bersilang turun atas ke bawah
Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Susulan daripada hal tersebut, Bengah turut membidas komen netizen dengan niat hanya ingin berkongsi apa yang orang lain tak tahu.

Semoga semua dapat manfaat

Cik Pia Kanak-kanak Istimewa S4kit Senggugut, Suakan Air Sejuk Undang Kritikan

Sumber: IG https://www.instagram.com/makhlokmacho/

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram