Viral

Bukit Terseram Di Malaysia, 1001 Pengalaman Lucu Sewaktu Ambil Lesen Kereta

Saban tahun, bayaran untuk mengambil lesen kenderaan menunjukkan peningkatan. Bagi mengelakkan daripada terpaksa mengeluarkan banyak kos untuk mengambil sesi lain, pelatih lesen memandu perlulah mengambil serius semua ilmu yang sudah diajarkan sewaktu berada di litar. Malangnya, tidak semua yang dirancang boleh berjalan lancar lebih-lebih lagi apabila kereta sedang berada di bahagian bukit.

BACA : Gatal Ajak Karok-Kompilasi Perangai Pegawai Di Pusat Memandu, Macam-Macam Ada

Bukit paling seram di Malaysia

Advertisement

Menerusi sebuah perkongsian akaun Twitter bernama @Syazana, gambar kawasan berbukit dalam pusat memandu telah berjaya menarik perhatian netizen sehingga meraih hampir 10,000 jumlah retweet sehingga kini. Menurut posting yang dibuat pada 21 Oktober berkenaan, dia menyifatkan lokasi tersebut sebagai bukit paling ‘menyeramkan’ di negara kita.

Dari jauh nampak rendah…Bila kat atas macam puncak Everest

Advertisement

Tidak sekadar mendapat ribuan retweet daripada pihak netizen, malahan ramai dilihat mula berkongsikan pula pengalaman peribadi mereka sewaktu berada dalam kelas memandu kereta khususnya menghadapi bahagian bukit tersebut. Tidak sekali dua, ada yang terpaksa mengulangi bahagian tersebut sebanyak 4 kali berturut-turut untuk meluluskan diri. Malah ada yang terbawa-bawa rasa takut itu sampaikan tidak membawa kereta di jalan raya sehingga ke hari ini.

Gambar sekadar hiasan

3 penjuru pun boleh tahan seramnya…

Advertisement

Selain itu juga, seorang individu sempat menceritakan detik gembira selepas dia berjaya mengharungi bahagian menyeramkan berkenaan. Kemudian, pegawai pemeriksa pula yang menjadi hairan apabila melihat pelatih tersebut gagal mengawal rasa gembiranya. Bukan sahaja detik cemas, malahan netizen lain telah berkongsikan beberapa trick berguna sebagai persediaan menghadapi ujian di lokasi tersebut.

Gambar sekadar hiasan

Sumber : Twitter Syazana

Advertisement

Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram