Budak Order Corn Dog 2 Bungkus, Bila Nak Bayar Terus Rasa Sebak Dengan Duitnya

Penghantaran makanan sampai ke depan pintu rumah merupakan perkhidmatan biasa di zaman kini. Bukan sahaja golongan ibu bapa, malahan kanak-kanak juga sudah pandai menggunakan service berkenaan untuk membeli apa yang disukai mereka. Baru-baru ini juga, seorang penjual corn dog telah berkongsikan sebuah kisah di mana dia mendapat pesanan daripada seorang budak perempuan. Namun tanpa disedari, apa yang terjadi di penghujungnya sedikit meruntun jiwa penjual itu.

BACA : Jana Sampai RM10,000, Realiti Pendapatan Instafamous Yang Bikin Anda Terkejut

Gambar sekadar hiasan

Aku fikir mak dia suruh order, jadi layankan jela

Advertisement

Mula dikongsikan sejak semalam, kisah itu sudah pun memperolehi hampir 10,000 jumlah retweet daripada netizen. Ketika sudah bersedia untuk dihantar ke lokasi pembelian, budak perempuan bernama Ainur itu tiba-tiba membatalkan pesanan saat akhir. Namun tidak lama kemudian, dia meminta penjual dengan nama akaun @kinafairy itu untuk menunda tarikh penghantaran makanan berkenaan kerana duitnya masih belum mencukupi.

Advertisement
Gambar sekadar hiasan

Aku dah park, budak berdua tu datang ke arah kereta

Tersentuh dengan kisah budak tersebut, dia bermurah hati untuk membuat potongan harga bayaran corn dog berkenaan. Kalau kanak-kanak lain, mungkin mereka akan mengharap wang daripada ibu bapa untuk membeli apa yang disukai. Namun dalam kisah ini, Kina begitu sebak melihat kesungguhan Ainur yang berusaha mengumpul duit sendiri. Setibanya di hari penghantaran sebenar, gadis ini bertambah syahdu apabila bayaran RM25 yang diberikan oleh kanak-kanak itu adalah wang berupa helaian RM1.

Advertisement
Gambar sekadar hiasan

Sumber : Twitter Kinafairy

Advertisement

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement

Advertisement