24 Jam Layan Contraction Kat Rumah – Elfira Buka Cerita Pasang Surah Al-Baqarah

Dua hari lalu, selebriti terkenal yang bernama Elfira Loy atau lebih mesra disapa El telah pun habis tempoh berpantang selepas melahirkan seorang cahaya mata lelaki iaitu Muhammad Rayyan Khalaf. Dia juga telah mempamerkan wajah penuh anaknya itu sekali gus membuatkan peminatnya teruja. Menjengah ke laman Instagram ibu berusia 25 tahun ini, dia berkongsi kisah ringkas detik yang dirasainya ketika berada di bilik bersalin pada 1 Oktober lalu.

BACA : [VIDEO] Gelagat Suami Elfira Dodoikan Anak Versi Mengantuk Bikin Ramai Terhibur

Advertisement

24 jam layan contraction, amal surah Al-Baqarah

Menurut Elfira, dia telah berhadapan keperitan contraction selama beberapa jam sementara menunggu waktu bersalin. Namun, dia bersyukur kerana segalanya dipermudahkan. Tambah isteri kepada Faris Anuar ini, dia masih ingat lagi surah yang dipasangnya sebagai sumber kekuatan iaitu Al-Baqarah ayat 45 ketika melalui detik-detik kelahiran bayi lelaki tersebut pada bulan lalu. 

Advertisement

Advertisement

Bila melihat kebesaran Allah SWT, hilang perit bersalin

Dengan surah ini juga, dia selamat melahirkan bayi lelaki yang comel seberat 3.68 kilogram tersebut secara normal di sebuah pusat perubatan swasta. Hal ini kerana Elfira percaya kadangkala manusia itu akan mendapat sesuatu yang baik semasa melalui kesusahan. Begitu jugalah keperitan yang akan dirasai ketika melahirkan anak. Oleh itu, segalanya akan hilang dengan sendiri sejurus melihat kebesaran Yang Maha Esa.

Advertisement

Sumber : IG Elfira Loy

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Advertisement
Advertisement