Viral

2 Minggu Asyik Merapu & Tak Tidur, Gadis Dedah Pengalaman Adik Disihir Teruk

Siapa sangka di zaman moden ini, masih terdapat lagi masyarakat yang gemar mengamalkan sihir atau ilmu hitam untuk menghancurkan kehidupan orang yang tidak disukai. Meskipun tiada akta atau undang-undang digubal untuk menghukum mereka, namun amalan yang tidak berhati perut ini adalah ditegah sama sekali dalam agama Islam. Baru-baru ini, seorang gadis sempat berkongsi mengenai kisah adiknya yang mungkin boleh jadi pedoman buat semua.

BACA: Bercinta Tapi Asyik Putus, Bila Berubat Baru Tahu Rupanya Ada Yang Menghantar

Gambar sekadar hiasan

Baru 15 tahun, tapi Allah duga dia…

Advertisement

Menerusi perkongsian saudari Waniee di laman Twitter, adik perempuannya yang baru berusia 15 tahun itu telah disihir teruk dan tidak pulih sepenuhnya sehingga ke hari ini. Waniee menjelaskan bahawa adiknya telah disihir pada penghujung Oktober lepas apabila dia kerap menangis di bilik sewa. Seperti telah dirasuk sesuatu, dia bercakap merapu dan tidak boleh melelapkan mata selama dua minggu lamanya.

Gambar sekadar hiasan

Ingatkan dia depression..

Advertisement

Pada mulanya mereka sekeluarga membuat andaian bahawa dia mengalami depression, namun disangkal oleh pusat rawatan yang telah dirujuk. Apabila surah ruqyah dipasang, adiknya akan mula rasa panas dan badan juga menjadi keras. Lebih aneh lagi, dia pernah sekali memanjat grill pintu rumahnya. Tanda-tanda pelik yang dialami oleh adiknya telah membuatkan mereka sekeluarga mula ikhtiar untuk melakukan perubatan cara Islam. 

Gambar sekadar hiasan

Aku nak dia ceria balik macam dulu..

Advertisement

Waniee turut meluahkan kesedihan atas penderitaan yang telah dialami oleh adiknya itu. Gadis ini selalu mengharapkan supaya adiknya sembuh seperti biasa. Meskipun hiba, dia menyedari bahawa disebalik ujian yang Allah telah berikan ini membuatkan dirinya lebih menghargai hubungan antara adik-beradiknya. 

Advertisement

Jaga percakapan kita dengan semua orang..

Advertisement

Waniee menjelaskan keadaan terkini adiknya yang sudah mula beransur pulih, namun dia telah hilang ingatan. Dalam pada itu, dia sempat berpesan kepada semua supaya sentiasa berhati-hati dalam percakapan. Jangan sampai mengguris hati dan perasaan orang lain. Tegas gadis ini lagi selain daripada menjaga hubungan sesama manusia, hubungan dengan Allah juga mestilah dipelihara. Hal ini agar dapat mengelakkan diri daripada ditimpa sebarang musibah yang tak diingini. 

Advertisement

Gambar sekadar hiasan

Sumber: Twitter nrainilahh

Advertisement

 

Advertisement

Add Comment

Click here to post a comment

Youtube

Facebook

Telegram