Viral

[VIDEO] Sabar Hadapi Dugaan Masa Study, Gadis Bangkit Raih Dekan Setiap Sem

[VIDEO] Sabar Hadapi Dugaan Masa Study, Gadis Bangkit Raih Dekan Setiap Sem
Rasaflix

Sharing is caring!

Setiap orang yang sambung belajar ke peringkat tinggi pasti mengimpikan kejayaan serta kerja yang bagus apalagi sudah bergraduasi kelak. Namun, perjalanan ketika belajar tidak seindah yang disangkakan. Jika gagal diselesaikan sebaiknya, masalah yang timbul mungkin menyebabkan diri lebih down sehingga menjejaskan pelajaran. Namun kisahnya berbeza dengan semangat gadis ini yang nekad bangun daripada kegagalan untuk berjaya.


BACA: [VIDEO] Nekad Belajar Ilmu Agama, Suami Lana Nodin Tak Segan Tunjuk Effort..

[VIDEO] Sabar Hadapi Dugaan Masa Study, Gadis Bangkit Raih Dekan Setiap Sem

Gadis decide berhenti sebab tak boleh go dengan subjek…nekad tukar bidang, terus dapat dekan setiap sem

Pengguna TikTok @ainmendes4, telah berkongsi kisah jatuh bangunnya sewaktu belajar. Pada tahun 2018, dia mendapat peluang untuk sambung belajar dalam bidang teknologi permakanan. Malangnya, dia tak mampu bertahan lalu mengambil keputusan berhenti. Walaupun awalnya dia berhadapan masalah keluarga tetapi tetap nekad untuk menyambung pelajaran dalam bidang kemanusiaan di institusi lain. Takdir menyebelahinya, dia berjaya mendapat dekan setiap semester. Jelasnya, kegagalan itu biasa tapi bangkitlah semula dan buktikan bahawa semua boleh berjaya.

@ainmendes4

a little throwback 😂 #fypシ

♬ V_jalan panjang – velyndry

Pernah terfikir untuk berhenti tambah orang sekeliling yang toxic…jangan risau rezeki ada di mana-mana

Secara keseluruhannya, perkongsian video motivasi ini telah meraih lebih 100 ribu tontonan. Rata-rata netizen berterima kasih kepada gadis tersebut kerana memberi inspirasi kepada mereka. Selain itu, mereka juga turut berkongsi pengalaman struggle ketika di dalam pengajian. Mereka juga yakin bahawa perancangan Tuhan adalah terbaik.


[VIDEO] Sabar Hadapi Dugaan Masa Study, Gadis Bangkit Raih Dekan Setiap Sem [VIDEO] Sabar Hadapi Dugaan Masa Study, Gadis Bangkit Raih Dekan Setiap Sem [VIDEO] Sabar Hadapi Dugaan Masa Study, Gadis Bangkit Raih Dekan Setiap Sem

Sumber: Instagram ainmendes TikTok @ainmendes4

Nak info lagi? Sertai Telegram Erin Sakura

Artikel ini disediakan oleh team Erin Sakura. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

[VIDEO] Sabar Hadapi Dugaan Masa Study, Gadis Bangkit Raih Dekan Setiap Sem

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram