[Video] Riuh Satu Sekolah! Cikgu & Murid Lawan Kejar Ayam Sempena Hari Guru

Buat golongan yang berkhidmat dalam bidang pendidikan, bulan Mei merupakan bulan yang dinanti-nantikan. Saban tahun, golongan pendidik akan menyambut Hari Guru yang jatuh pada tanggal 16 Mei. Pada hari inilah guru-guru diraikan dengan pelbagai aktiviti dan persembahan dari pelajar. Tidak kurang juga, ada pelajar yang akan memberikan hadiah pada guru-guru tanda penghargaan atas tunjuk ajar yang diberikan. Berlainan dari tahun-tahun sebelum ini, tahun ini Hari Guru disambut lebih awal di kebanyakan sekolah dek kerana tarikh tersebut jatuh pada bulan Ramadhan.

BACA: [Foto] Hari Guru Tema Baju Pengantin Meriah, Melaram Bagai Nak Bersanding!

Antara sekolah yang menarik perhatian ramai dengan sambut@n Hari Gurunya yang unik adalah SK Damansara Utama. Jika sebelum ini viral Hari Guru bertemakan ‘Raja Sehari’ di SK Chini 2, SK Damansara Utama pula mengetengahkan aktiviti kampung iaitu, mengejar ayam! Habis kecoh satu sekolah dengan gelagat guru-guru yang sporting mengejar ayam dengan anak murid.

Advertisement

 

Keunikan sambut@n hari guru ini menarik perhatian ramai netizen. Bukan yang terlibat sahaja terhibur, malah yang menonton video telatah guru dan murid ini juga rasa seronok.

Advertisement

Patutnya Ayam Ditukarkan Dgn Itik Angsa Atau Ayam Belanda…

 Weeiii Dh Lah Pakai Kain Batik Mau Tertanggal Kain ???..

Advertisement

Huru Hara Sekolah…Masing2 Histeri@….

Advertisement
Advertisement